Nakon što su u muške ormare na mala vrata ušle muške najlonke odnosno 'majlonke', koje se skrivaju ispod hlača modnih egzibicionista, stigao je red na muške tajice. A za njihov su proboj zaslužni su ne samo teen idoli poput Justina Biebera već i seks simboli poput Lennyja Kravitza čija je muževnost zahvaljujući sličnim modnim eksperimentima ostala u kasnim 90-ima

Kada su Errol Flynn, Kevin Costner i Russell Crow preuzeli filmske uloge Robina Hooda, tajice kao prepoznatljiv simbola zaštitnika siromašnih bile su neizbježan dio kostimografije.

No, materijalima poput kože te tamnim bojama, ovi su muževni glumci naveli vodu na svoj mlin i u njima uspjeli zadržati svoj status seks simbola.

>> Muške najlonke poharale svijet

Ove sezone tajice na velika vrata pokušavaju provući neke njujorške modne kuće poput 'Uniqla'.

>> Muške štikle na kojima bi pozavidjele i žene

U promoviranju uskih modela od svjetlucavog materijala ili zebrastog uzorka, ove sezone u tome im svesrdno pomažu Justin Bieber, Russell Brand te Lenny Kravitz koji se svoju žensku stranu ne srami iskazati cipelama na petu i predimenzioniranim pašminama kojima bi mnoge žene željele obogatiti svoj zimski stajling.

Hoće li udobne tajice uspjeti naći više poklonika od njihovih prethodnika, muških najlonka te čak zaživjeti na hrvatskim ulicama, saznat ćemo tek krajem sezone kada će doći red novi krug muškog modnog egzibicionizma.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju