Treća večer započela je koncertno-modnim preformansom za kojeg je bila zadužena jedna od 'najzaigranijih' hrvatskih dizajnerica Ivana Popović, a završila revijom kojoj su funkcionalnost i udobnost visoko na listi prioriteta

Uz bend uživo te jazz pjevačicu Carlos Cass, Ivana Popović je uz dvije balerine HNK koje su skidajući sloj po sloj odjeće pokazale veselu kolekciju sastavljenu od haljina i suknji šarenog uzorka. Poput modno prevrtljivih gusjenica po pisti su ostavljale odjevne komade jednostavnih linija uz minimalno korištenje šavova.

>> Druga večer Fashion.hr: Seksi pogled Vedrane Linardić začinio modnu priču

Zadnji sloj bile su haljine od bijelog pamuka, poput komada tkanine tek svezanog ispod vrata, kojeg su na pisti dizajnerica uz pomoć kolege Igora Galaša, po uzoru na prije nekoliko godina prikazanu reviju Alexandera McQueena, sprejali bojama u bočici i oslikavali rukama.

>> Prva večer Fashion.hr: Jednostavno. lepršavo, upečatljivo

Nakon razigranog početka, konvencionalnoj reviji Fashion.hr vratio se kolekcijom Ana Marije Ricov. Uz boje pijeska, crnu i antracit sivu prikazani su modeli jednostavnih formi upotpunjenih rezovima pod pravim kutem, koje u kombinaciji s neprozirnim tkaninama stvaraju efekt dinamičnosti.

Trakicama naglašeni šavovi duž hlača, haljina i bluza doprinijeli su geometrijskim konstrukcijama koje ne prate nužno liniju tijela.

Transparentni jednobojni materijali te oni s uzorkom koji podsjeća na ukras s leptirovih krila, na profinjen su način iznijeli urbanu ženstvenost.

Najefektnija revija definitivno je bila ona Ivane Pilje s Beograd Fashion Weeka koja je prikazala fuziju stilova gejše i ekscentrične zvijezde poput Lady Gage.

Dramatične i čvrste konstrukcije djelomično su visokim okovratnicima prekrivali bijelom bojom prekrivena lica manekenki, dok su donji dijelovi mini haljina asocirali na klobuke gljive izraslih na kakvom darkerskom partyju.

Martina Felja
će svojim će vedrim i ženstvenim haljinama te kombinacijama suknji i bluza vjerojatno naći najveći broj poklonika. Plisirani modeli na lepršavim materijalima s motivom leptira, bubamara, vilin konjica te tulipana, spremni su za sve ljubiteljice Feljine mode ne samo u Hrvatskoj, već i u SAD-u te na azijskom tržištu.

Beogradski gost u sklopu projekta 'Zona 45', Bata Spasojević prikazao je muško-žensku kolekciju 'Eclectic' koja je uspjela spojiti art-deco, djela slikarice Katarine Ivanović te futurizma u jednu cjelinu.

Link by Ogi Antunac i Zoran Mrvoš kao i većina dizajnera oslonila se crnu, bijelu i boju pudera upotpunjenu zlatom. Kao što sami dizajneri ističu 'kolekcija je namijenjena urbanim ženama koje hodaju ulicama svjetskih gradova'.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju