Prilikom kupnje novih cipela izrađenih od kože brojni se susreću s velikim problemom nakon prvog nošenja. Nažuljana stopala i bolne rane posljedica su preuske i premalene cipele čije mane prilikom brzinskog isprobavanja u trgovini često nije moguće otkriti, naime stopala prilikom dužeg stajanja otiču što se najčešće događa s štiklama. Kako bi si olakšali muke i bez boli prošetali u novim ljepoticama donosimo trik koji će preko noći cipelu proširiti

Potrebno:
- 2 plastične male vrećice ili 2 puhaća balona
-voda
-zamrzivač

>>Muke po štiklama: Što sve žene neće trpjeti za ljepotu

Postupak:
1. Polovicu vrećice ili balona napunite običnom vodom, te dobro učvrstite pri vrhu da se sadržaj ne izlijeva (najbolje praveći čvor).

2. U svaku cipelu stavite vrećicu s vodom pazeći da se sadržaj jednakomjerno raspodijeli cijelom dužinom cipele ili ukoliko je potrebno proširenje samo pri vrhu tad izmjerite količinu vode dovoljnu da ispuni vrh cipele.

3.
Cipele s vrećicama stavite u zamrzivač i ostavite preko noći (ukoliko vam se žuri sa šetnjom u njima par sati bit će dovoljno za potrebnih par milimetara komfora). Voda se zamrzavanjem širi i poprima oblik cipele te ga rasteže zbog konstantnog pritiska ledom.

4. Cipele izvadite i zamrzivača i pričekajte 20 minuti dok led ne popusti te vrećice izvadite, cipelu isprobajte. Ukoliko vam je još malo tijesna ponovite postupak.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju