Prilikom kupnje novih cipela izrađenih od kože brojni se susreću s velikim problemom nakon prvog nošenja. Nažuljana stopala i bolne rane posljedica su preuske i premalene cipele čije mane prilikom brzinskog isprobavanja u trgovini često nije moguće otkriti, naime stopala prilikom dužeg stajanja otiču što se najčešće događa s štiklama. Kako bi si olakšali muke i bez boli prošetali u novim ljepoticama donosimo trik koji će preko noći cipelu proširiti

Potrebno:
- 2 plastične male vrećice ili 2 puhaća balona
-voda
-zamrzivač

>>Muke po štiklama: Što sve žene neće trpjeti za ljepotu

Postupak:
1. Polovicu vrećice ili balona napunite običnom vodom, te dobro učvrstite pri vrhu da se sadržaj ne izlijeva (najbolje praveći čvor).

2. U svaku cipelu stavite vrećicu s vodom pazeći da se sadržaj jednakomjerno raspodijeli cijelom dužinom cipele ili ukoliko je potrebno proširenje samo pri vrhu tad izmjerite količinu vode dovoljnu da ispuni vrh cipele.

3.
Cipele s vrećicama stavite u zamrzivač i ostavite preko noći (ukoliko vam se žuri sa šetnjom u njima par sati bit će dovoljno za potrebnih par milimetara komfora). Voda se zamrzavanjem širi i poprima oblik cipele te ga rasteže zbog konstantnog pritiska ledom.

4. Cipele izvadite i zamrzivača i pričekajte 20 minuti dok led ne popusti te vrećice izvadite, cipelu isprobajte. Ukoliko vam je još malo tijesna ponovite postupak.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju