Ugodne, lepršave i komotne maksi suknje zbog svoje praktičosti najpoželjniji su komad ljetne garderobe. Brojne trgovine vrve ovim trendi komadom u raznim, maštovitim krojevima, dezenima i bojama, no jednoj takvoj može konkurirati i ona iz vlastite radinosti, a osim što ćete potrošiti tek oko 50 kuna moći ćete se pohvaliti trendi unikatom. Doznajte kako u 3 koraka napraviti maksi suknju

U posljednje vrijeme sve je više DIY modnih  tutorijala, a jedan takav ponudila je i mlada mama koja obožava šivati. Na svom blogu COTTON+CURLS ponudila je jednostavnu ideju kako napraviti maksi suknju pa pokušajte i vi.

>> Od starih traperica napravite super kratke hlačice

POTREBAN MATERIJAL:
- oko 1m tkanine
- oko 80 cm rastezljive gume
- krojački metar
- krojačka kreda ili komadić sapuna
- šivaća mašina
- škare

>>7 maksi haljina za manje od 300 kuna

POSTUPAK:

Prvi korak
Tkaninu preklopite na pola potom izmjerite širinu bokova i prenesite je na sredinu preklopljenog materijala. Kredom povucite linije od točki kojima ste označili širinu bokova i spojite ih s donjim vhovima pravokutnika.

Tkanina po vlastitom izboru, malo volje i par spretnih poteza vještih ruku dovoljno je za napraviti orginalnu maksi suknju

Drugi korak
Škarama odrežite materijal po označenim linijama, prvo prednju potom stražnju stranu pravokutno oblikovane površine. Materijal okrenite s unutarnje strane i napravite najobičniji šav po cijeloj dužini.

Treći korak
Označite od vrha tkanine 4 cm i preklopite te zašijte, pritom ostavite 2 cm nezašivenog materijala i kroz njega provucite rastezljivu gumu rastezljivu gumu dužine koja odgovara širini vašeg struka.Potom isprobajte da li vam širina odgovara i naposljetku zašijte ostatak linije struka.

SAVJET:
- Prilikom odabira tkanine za maksi suknju pazite da on bude prozračan i da lijepo pada, za ovakav kroj idealan je pamuk džersej koji možete pronaći za 40 kuna.

- Izmjerite krojačkim metrom svoju dužinu od struka do poda kako biste bili sigurni koliko materijala kupiti.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju