Donedavno smo ih mahnito čupali ne bi li bile što tanje i što savršenije oblikovane, a prirodne guste obrve smatrali neuglednima. No, kako to s modom obično biva, ono što je donedavno bilo 'not' iznenada je postalo 'hot'. Donosimo najnovije trendove čupanja obrva

Guste i prirodne obrve ponovno su in, a lice uz ovaj ukras izgleda puno mlađe i izražajnije. Upravo zbog toga trend mahnitog čupanja obrva trebalo bi zaboraviti.

>> Depilacija koncem: Najbolji način da se riješite sitnih dlačica

Nakon pretjeranog stanjivanja obrva vrlo se teško vratiti na prirodni oblik, a u želji da poprave počinjenu štetu žene olovkom znaju pretjerati i s naglašavanjem obrva.

>> 5 malih trikova koji vizualno skidaju kilograme

No želite li vratiti prirodan oblik, a niste sigurni gdje i koliko točno treba počupati neposlušne dlačice najbolje je potražiti savjet stručnjaka koji prate najnovije trendove čupanja obrva.

HD Brows što u prijevodi znači visoko izdefinirana obrva je tretman koji se sastoji od 7 koraka. Vizažistica Marija Butković napominje kako prije same odluke da dođete na tretman barem mjesec dane ne smijete sami čupkati obrve:

1. Bojanje - nanošenje boje kako bi izjednačili i naglasili prirodnu boju obrva

2. Vosak - čupkaju se dlačice oko same obrve kako bi bolje izdefinirali prirodni oblik

3. Threading - riječ je o vrlo popularnoj metodi čupanja obrva koncem koja uklanja i najmanje dlačice i omogućuje savršenu definiciju oblika

4. Škarice - duge dlačice koje neposlušno napuštaju prirodnu liniju obrva trebaju se, baš poput kose skratiti i prilagoditi vanjskoj liniji obrve.

5. Olovka - olovka za iscrtavanje dlačica trebala bi biti tvrda ai suha kako ne bi ostavljala mrlje, a uz pomoć nje možemo u trenu popuniti praznine i eventualne nepravilnosti.

6. Pinceta - kako bi uklonili i najmanju dlačicu s područja oko već izdefiniranih obrva koristi se pinceta.

7. Mineralni puder - s obzirom da smo čupanjem otvorili folikule puder se nanosi na tretirano područje kako bi se izbjegle iritacije ili osip.Za sve one čije obrve su slabe i rijetke te niti uz najbolju volju nemaju što puštati postoji tehnika trajnog iscrtavanja obrva. Riječ je o tetoviranju prirodnim, razgradivim bojama s kojim možete postići oblik i boju kakvu želite.

Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju