Besprijekorno vitke figure slavnih koje nam se smiješe s malih ekrana i ekrana računala, možda i nisu tako savršene kako se naizgled čine. Ma koliko se trudile oblikovati svoje tijelo, brojne zvijezde obraćaju se za pomoć vrhunskim stilistima koji ih savjetuju kako uz pomoć pravih krpica sakriti poneki kilogram viška. Evo kakve su tajne otkrili stilisti Nicole Chavez i Phillip Bloch, čije klijente čine poznate osobe kao što su Halle Berry, Scarlett Johansson i Catherine Zeta-Jones


Elastičnim rubljem do ravnog trbuha

Želite li se bez izgladnjivanja i vježbanja malo 'utegnuti' najbolje rješenje za to je – elastično stezno rublje koje će vam malo preoblikovati figuru i prikriti manje nesavršenosti na tijelu. Uz pomoć funkcionalnog donjeg rublja možete izgledati poput zvijezda koje šeću crvenim tepihom.

Celebrity stilisti posebno preporučuju stezne biciklističke kratke hlačice koje istodobno oblikuju trbuh, struk, bedra i stražnjicu. Nikako ne kupujte preusku odjeću koja vas reže u struku, jer to može samo još više istaknuti ono što silno želite sakriti!

Haljinica i široki pojas za tanji struk
Mnoge bi žene preko noći željele stanjiti svoj struk. No, to i nije tako nemoguća misija - treba samo posegnuti za strukiranom haljinicom te uz nju odabrati kakav širi pojas (7-10 centimetara širine) u tamnijoj boji i problem je riješen! Zapravo, izgledat ćete kao da ste odjenuli kakav seksi korzet.

Kako sakriti opuštene tricepse?
Stilisti ističu kako se njihovi slavni klijenti najviše žale na zadebljane nadlaktice, odnosno tricepse koje pokušavaju prikriti. Unatoč silnim dijetama i vježbanju, taj dio tijela zvijezdama uvijek posebno smeta. Najbolje rješenje za je raskopčana vesta ili džemper preko dekoltirane majice ili topa čiji će rukavi vizualno stanjiti ruke.

Mala crna haljina
Svaka žena, bila ona slavna ili ne, trebala bi u svom ormaru imati čarobnu malu crnu haljinu koja spašava stvar. Klasični kroj kratkih je ili tričetvrt rukava, strukirana je, a duljina joj je nešto iznad koljena.

Ne bojte se odjenuti je ukoliko ste dobili koji kilogram viška, jer u njoj ćete uvijek izgledati 'stesano'. Nipošto se nemojte skrivati pod vrećastim haljinama, jer one će samo pogoršati stvar…

Nakit 'briše' kilograme
S većom ogrlicom možete se doimati viši i mršaviji, poručuju ugledni svjetski stilisti. To se događa stoga što je sva pažnja gledatelja usmjerena ka ogrlici, zanemarujući u tom trenutku eventualne tjelesne nesavršenosti.

Ukoliko imate veće grudi, svakako radije odaberite kraću ogrlicu. I naušnice kao i svjetlucave trake za kosu odlično odvraćaju pažnju.

Kako odjećom smanjiti grudi?
Najbolji način da se grudi vizualno smanje jest – korištenje odgovarajućeg grudnjaka. Usto, morate osloboditi dekolte i odabrati V izrez. I prsluk preko košulje čini se dobar odabir. Nosite li isključivo košulje ili elegantne bluze, nemojte se zakopčati do grla već ipak malo otkopčajte gumbiće…

Uz koji odjevni stil ćete izgledati viši i mršaviji?
Odjenete li se od glave do pete u jednu boju, postići ćete efekt izduljene linije. U tom ćete slučaju čak i na minijaturnim potpeticama izgledati puno viši.

Znalci preporučuju da valja odabrati cipele prema nijansi kože, kako bi prividno izdužile noge. Svakako treba izbjegavati trakice oko gležnjeva jer one proširju nogu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju