Tjedan visoke mode za jesen/zimu 2010/11 u Parizu drugog je dana pokazao reviju jednog od najvećeg modnog autoriteta, vječnog branda Chanel. Mala crna haljina kao niti crni vuneni kaputići obrubljenim bijelom bojom ovoga puta nisu bili dijelom Chanel defilea

'Već svaka žena u svom ormaru ima barem jednu crnu haljinu' riječi su kojima je Karl Lagerfeld obrazložio izostanak s tjedna mode tog kultnog odjevnog predmeta proslavljenog zahvaljujući mademoiselle Chanel.

Možda nije bilo tog najprepoznatljivijeg Chanelovog obilježja, ali je zato bilo njoj omiljenih bisera. Doduše, ne oko vrata manekenki, već na pisti. Golemi brončani lav, replika skulpture koju je imala Coco Chanel, svoju je lijevu šapu imao na biseru iz kojeg su izlazile manekenke. Legendarna kreatorica bila je ne samo neustrašiva modna, već i horoskopska Lavica.

Umjesto crne boje revija je pokazala bogatu tamno-plavu boju inspiriranu Sevres porculanom te bogate nijanse dragog i poludragog kamenja poput rubina, ametista i jada. Zlato, bronca i bakar modelima su priskrbili dodatnu dozu raskoši.

Određenu dozu glamurozne robusnosti omogućili su odjela i bolera izrađena od tvida i pomalo krutih krojeva. Njima kao suprotnost Lagerfeld je postavio haljine luksuznih izvezenih materijala sa čizmama od istog materijala i lagano nabranog kroja.

>> VIDEO: Eksplozija cvjetne raskoši Johna Galliana

>> VIDEO: Čudnovata haljina Mille Jovovich

Na kraju revije jednu od manekenki u haljini ukrašenoj biserima dopratio je model Giabaconi Baptiste s glavom lava. No, ipak je Kaiser Lagerfeld taj koji je samouvjereno nosi krunu kralja modne džungle.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju