Osam popularnih hrvatskih blogerica prihvatilo je neobičan modni izazov, odabrati kompletnu odjevnu kombinaciju za zadanu prigodu u ograničenom vremenskom roku i s limitiranim budžetom. Samo jedna od njih postat će pobjednica prvog hrvatskog bloggers challengea

'Arena Centar bloggers challenge' je natjecanja u slaganju stylinga u ograničenim uvjetima i za zadanu prigodu

Projekt je koncipiran od četiri kvalifikacijske, dvije polufinalne i jedne finalne epizode koje se od 18. travnja mogu pratiti svake srijede u 20:30 na stranici posvećenoj projektu krpa.hr/acbc. U premijernom video challengeu ograničen budžet , trgovine i jedan sat za odabir odjevne kombinacije dobile su Isabella Rakonić s bloga The Pile Of Style te Matea Martek, autorica modnog bloga Gypsy Gardens.

>> Guste šiške: Proljetni trend koji je obuzeo slavne

>> U 6 lakih poteza do sjajnog stajlinga

'Demokratizacija mode dovela nas je na izvor velikog broja informacija, koje više nisu ograničene na određene elitne grupe. Svoju ulogu tu su dobili i modni blogeri, koji iz prvog lica i bez pritiska marketing odjela odabiru trendove, proizvode ili brandove od povjerenja za prezentaciju prema sve većoj bazi čitatelja. Projektom smo željeli podržati modno-blogersku scenu u Hrvatskoj koja još uvijek ne dobiva zasluženu pažnju i poštovanje iako postoje pojedinci vrijedni svega navedenog', zaključuje Filip Šardi, direktor online modne revije Krpe.hr i jedan od organizatora projekta.

'Arena Centar bloggers challenge' podržala je i glavna urednica časopisa Stilist, Slavica Josipović. 'Svatko tko se ujutro ispred ormara pita što će odijenuti, taj se bavi modom. Ove nas djevojke puštaju u svoje ormare i iz dana u dan svojim postovima odgovaraju na to pitanje', pojasnila je razloge priključenja projektu.

'Kolegice koje su već snimile svoj challenge bile su škrte sa savjetima, no preporučile su mi da najprije sve dobro razgledam, kalkuliram i da je sat vremena ipak dovoljno za sveobuhvatni shopping, iako se meni trenutno čini premalo', izjavila je sudionica projekta Ljupka Tanevska, autorica bloga Guerrila Girl, koja će uskoro snimiti svoj kvalifikacijski challenge.

U narednim tjednima pratit ćemo izazove i ostalih sudionica challengea. One su: Ana Bacinger (LittleFashionParadise), Ana Karadžole (Psycho Couture), Katarina Štimac (LaPassionPourLaFashion), Ljupka Tanevska (Guerrilla Girl), Mirna Huhoja (Mirnah) i Tina Bačić (Style&Coffee).

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju