Ove su se sezone, uz uobičajne modele torbi s proljetnim motivima poput leptirića i svjetlucavog cvijeća, pojavile i one prozirne, tvrdih oblika poput kutijice u kojoj je otkriveno vaše svakodnevno skriveno blago bez kojeg ne možete. Takvoj je clutch torbi dovoljna efektna kopča, jer sva je pažnja usmjerena na njezinu unutrašnjost, odnosno šareni novčanik, novo sjajilo i cool sunčane naočala. Uz malo spretnosti i vremena možete je napraviti sami i unikatnim modnim modatkom biti predvodnica novih trendova

Potrebna su vam dva prozirna plastična okvira (mogu biti i u boji po želji) koji čine ljupku kutijicu kad ih spojite. Prije negoli ih potražite u kakvoj trgovini s hobby priborom, provjerite najprije imate li možda takvu ambalažu sačuvanu negdje u kući, podrumu ili garaži.

Nakon toga u specijaliziranoj trgovini za kuću i vrt nabavite dvije metalne šarke s vijcima, metalni zasun također s pripadajućim vijcima, tanja svrdla za bušilicu (za spojnice i kopču; svrdla trebaju biti za nijansu tanja od vijaka) i metalne držače.



Ako ste se zaželjeli drugačijeg modnog dodatka, uz malo kuna napravite originalnu torbu

Uputstva za DIY prozirnu clutch torbu:
1. Držite dva prozirna okvira okrenuta jedno prema drugome tako da čine kutiju. Potom na središnjem dijelu jedne i druge polovice donjeg dijela buduće torbe namjestite šarke i flomasterom označite rupice na mjestu na kojemu će se nalaziti vijci.

>> Što način na koji nosite torbu govori o vama?



2. Izbušite rupice za obje šarke svrdlom nešto tanjim od vijaka.

>> 5 stvari koje morate znati prilikom kupovine torbe

3. Uklonite šarke (nemojte ih još učvrstiti), okrenite kutijicu i stavite kopču tamo gdje vam najviše odgovara. Označite flomasterom mjesto gdje bi se trebali nalaziti vijci i izbušite rupe.



4. Kad su sve rupice izbušene, izlijepite uz vanjske rubove oba okvira ukrasnu samoljepljivu traku ili bilo koju drugu traku po izboru. Stranice kutijice možete i dodatno uresiti kakvom dražesnom naljepnicom, mašnicom ili nekim drugim detaljem (ne prevelikim).



5. Pričvrstite potom šarke i kopču te ih zategnite vijcima.

6. Izbušite rupicu malo iznad glavne kopče kako biste na to mjesto postavili ukrasnu fensi ručicu i učvrstite je duljim vijkom.
Preostaje vam još samo da se dotjerate za izlazak, napunite svoju novu torbicu najdražim predmetima i ponosno zakoračate gradskim ulicama.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju