Posljednje večeri Dove FASHION.HR-a bivša zagrebačka tvornica Gredelj bila je premalena za sve modne zaljubljenike koji su došli pogledati najnovije modne vizije vodećih domaćih dizajnera te regionalnih gostiju

U sklopu četvrte večeri uspješno su predstavljene kolekcije dizajnerskog dvojca eNVy room, Igora Galaša, HERA by Robert Sever, Zorana Garevskog i dizajnerske skupine Young@Squat, a kulminacija večeri bila je posebna revija Dove 'Samo svoja' by Aleksandra Dojčinović koju su na oduševljenje publike nosile modne urednice i novinarke.

>> Jagoda Kumrić: To je stav dostojan retro Hollywooda!

Modni zaljubljenici i brojni pripadnici hrvatske društvene scene došli su podržati svoje omiljene dizajnere, a dizajnerski dvojac eNVy room u samostalnom terminu otvorio je posljednju večer prikazavši kolekciju za sezonu proljeće/ljeto. Kroz ženstvenu kolekciju inspiriranu ikonom Brigitte Bardot provlači se mornarski uzorak, a boje koje prevladavaju su plava, narančasta, ružičasta i boja lavande. Dizajnerski duo još jednom je pokazao kako dobro poznaje žensku publiku.

U sklopu projekta FASHION.HR Industrija, Robert Sever u suradnji s modnom kućom San Peter predstavio je još jednu izvrsnu kolekciju Hera by Robert Sever. Kolekcija sadrži pet različitih linija uključujući i onu za muškarce koja je podijeljena na nekoliko segmenata; dnevni, sportski i večernji. Korištena paleta boja varira od puderastih nijansi, kobaltno plave, sive pa sve do tamnoplave, a kroz kolekciju se provlače jedinstveni printevi aplicirani jedan preko drugoga .

>> Treća večer Fashion.hr-a: Od veselih preko darkerskih do blistavih partyja

Talentirani Igor Galaš na ovosezonskom Dove Fashion.hr-u prikazao je samostalnu kolekciju kojom dominiraju njegovi prepoznatljivi predimenzionirani krojevi i geometrijski oblici. Glavnu ulogu u kolekciji ima pletivo izrađeno od pamučnih materijala, a u kombinaciji s eko kožom postignut je efekt dramatičnosti.

U sklopu regionalnog projekta Zona 45 svoje kolekcije predstavili su gosti iz Slovenije – kultni slovenski dizajner Zoran Garevski te dizajnerska skupina Young@Squat. Velikan slovenske modne scene, Zoran Garevski, predstavio je autorsku kolekciju kojom dominiraju bijeli, crni i ledeno sivi tonovi, a dizajnerska skupina Young@Squat okupila je neke od najvećih mladih talenata slovenske modne scene koji su kroz nekoliko zanimljivih mini kolekcija predstavili svoje modne vizije za sezonu proljeće/ljeto 2013.

Vrhunac večeri bila je Dove revija 'Samo svoja' rađena u suradnji sa Aleksandrom Dojčinović, a u ulozi Dove ambasadorica ovoga puta našle su se hrvatske modne urednice i novinarke. Aleksandra je i ovoga puta osmislila jedinstvenu kolekciju kojom je snažno istaknula osobnost, senzibilitet i originalan stil svake od njih te još jednom naglasila različitost ženske ljepote koju podupire DOVE filozofija. Udružene snage mode i medija oduševile su modnu publiku te još jednom potvrdile kako je bitno osjećati se dobro u svojoj koži.

Među modnim novinarka na pisti je oduševila i novinarka Red Carpeta Svjetlana Matić koja je kroz svoje novinarske zadatke bezbroj puta nazočila ne samo najznačajnijim svjetskim modnim revijama već i backstageu mnogih od njih. No, hodanje po modnoj pisti bilo je za nju novo iskustvo.

'Bila sam pomalo nervozna. Ipak mi je to bila nova uloga. No, sve me je to i veselilo', rekla nam je Svjetlana nakon hodanja po 30 metara dugačkoj pisti. 'Bila mi je čast odglumiti manekenku u društvu modnih novinarki i nositi reviju Aleksandre Dojčinović'.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju