I dok su nekad na spomen tetovaže žene okretale očima danas su te iste pripadnice ljepšeg spola postale najveće ljubiteljice oslikavanja tijela. I baš kao u modnom svijetu gdje se trendovi mijenjaju velikom brzinom i kada je riječ o tetovažam priča je ista. Za sve one koji će po prvi puta svoje tijelo ukrasiti oslikanim detaljem donosimo nekoliko korisnih tatoo savjeta te 15 prijedloga

Oslikavanje tijela je jedna od najstarijih umjetnosti. I dok je tatoo donedavno bio rezerviran za muškarce danas se na oslikavanje tijela odlučuje sve više žena. Iva Šimić iz Tattoo & Piercing studija Točka dala nam je odgovore na najčešća pitanja o tetoviranju te otkrila koji su ovogodišnji tatoo trendovi.

>> Uspješan spoj tetovaže i glamura

NAJPOPULARNIJI MOTIVI ŽENSKIH TETOVAŽA
Trendovi ženskih tetovaža usko se vežu uz celebrity tetovaže. Tako, po uzoru na Rihannu puno žena želi zvjezdice na leđima ili pištolj na području struka. Ove godine vrlo su popularni inicijali i citati u krasopisu te vječni motivi leptira, cvijeća i horoskopskih znakova u raznim varijantama.

Prije su se žene tetovirale na mjestima skrivenim od svakodnevnih pogleda, no danas su postale hrabrije te biraju vrlo vidljiva mjesta na tijelu

NAJPOPULARNIJA MJESTA NA TIJELU
Prije su se žene tetovirale na intimnim mjestima, skrivenim od svakodnevnih pogleda, no danas su postale hrabrije te često biraju vrlo vidljiva mjesta na tijelu. Ove godine vrlo su popularne tetovaže na zapešću i podlaktici te iza uha, na vratu, potkoljenici i ristu.

>> Ombré nokti: U samo 5 koraka do ljetnog beauty hita

KADA SE TETOVIRATI?
Iako na sebi imamo najmanje odjeće, što ide u korist friškoj tetovaži ljeti bi ih ipak trebalo izbjegavati. Ako se ipak odlučite vodite računa o tome da morate izbjegavati teške fizičke aktivnosti zbog pojačanohg znojenja, sljedeća 2 tjedna ne smijete ulaziti u more, a mjesec dana ne smijete na sunce. Isto tako nakon toga morate koristiti kremu za sunčanje s najjačim faktorom.

KAKO ODRŽAVATI TETOVAŽU?
Tetovaža uvijek mora biti masna i za to je trebate mazati nekoliko puta dnevno i to s masti, a ne s kremom. Isto tako, frišku tetovažu treba prati tijekom dana, najbolje običnom vodom. Preporučljivo je nositi odjeću od prirodnog materijala poput pamuka, a po noći je možete namazati i zaštititi, odnosno prekriti prozirnom folijom.

NAJKORISNIJI SAVJET
Prije nego stavite prvu tetovažu na tijelo dobro razmislite gdje ćete je staviti. Najrizičnija su vidljiva mjesta poput šake, dlana, lica i vrata jer vam u budućnosti može biti žao, a možete imati problema i s potencijalnim poslodavcem. Vodite računa da tetovaža bude na mjestu gdjećete je, ako zatreba, moći barem nakratko skriti.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju