Jedna od ljestvica koje izabiru 'najgore' i 'najlošije' na kojoj ipak nismo uvršteni je ona koja izdvaja najgore odjevene nacije. Na prvom mjestu nisu stilski neusklađeni Nijemci, već poslom opterećeni Britanci

Prema podacima ankete provedene širom Europe, rijetki su Britanci koji imaju smisla za odijevanje. Toliko rijetki da su izglasani kao nacija s najlošijim stilom na starom kontinentu

Čak su i Nijemci, često opisivani kao neinventivni i za modu nezainteresirani, bolje plasirani od Britanaca. Istraživanje koje je provela Microsoftova stranica specijalizirana za online kupovinu Ciao ukazuje na to da su za sve kriva sniženja.

U anketi je čak 44 posto ispitanika kazalo da im kad je u pitanju smisao za modu najlošije izgledaju Britanci.

Nijemci su se našli na drugom mjestu sa 33 posto glasova, Španjolci na trećem sa 15 posto, a Francuzi na četvrtom sa šest posto glasova. Odmah iza su i Talijani za koje je glasalo tri posto ispitanika.

'Velika Britanija je jedna od europskih nacija koje najvrednije rade. Imamo najduži radni tjedan i više vremena provodimo u uredima nego naši europski rođaci', objašnjava glasnogovornik Ciaoa.

Modni zakoni koje morate prekršiti

A najgore odjevene osobe u 2009. godini su...

'Rezultat toga je da nemamo vremena za kupovinu. Samo trknemo u najbližu trgovinu i kupimo prvo što nam dođe pod ruku' obrazloženje je koje je dao jedan od ispitanih iz zemlje čija je londonska prijestolnica jedan od najkreativnijih modnih centara.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju