Pariški tjedan mode se polako bliži kraju, a nakon velikih Karla Lagerfelda, Chanela, Diora, Vivienne Westwood, Johna Galliana i Stelle McCartney čeka se još samo posljednja kolekcija preminulog Alexandera McQuenna

Talijanski dizajner Antonio Marras predstavio je kolekciju za jesen/zimu 2010./11. za japansku modnu kuću Kenzo. Modeli su eklektičan spoj buržoazije i boema, a od boja prevladavaju terakota, ljubičasta i tirkizna. Prepoznatljivo, no drugačije s potpisom Kenza u Parizu.

Stella McCartney je svoje viđenje hladnih godišnjih doba, jeseni i zime pokazala u Parizu. Britanka je napunila prve redove poznatim osobama koje je predvodio njezin otac, slavni Paul McCartney, a tu su bili Arnold Schwarzenegger, njegova supruga Maria Shriver i Twiggy. Pokazala je modernu kolekcija nosivih odjevnih predmeta u kojoj prevladavaju siva, crna i boja devine dlake, a posvetila ju je obitelji, prijateljima i pokojnom Alexanderu McQueenu s riječima 'Lee ovo je za tebe... nedostajat ćeš nam.'

U Parizu se predstavio Karl Lagerfeld i to s dvije revije, onom u kojoj j epokazao crno bijele modele odjevene u sjajne materijale te reviju za modnu kuću Chanel prepunu krzna i santi leda koje ukazuju na hladnu zimu.

Isto je napravio i John Galliano koji je prvo pokazao modele koje je osmislio za Dior, a zatim pustio maštu na volju i napravio kolekciju za jesen/zimu 2010./11. punu krzna i šifona u kojem žene izgledaju poput ratnica koje se spremaju u osvajanje svijeta u čizmama na visoku petu.

Otkačena Vivienne Westwood priredila je reviju iz linije Gold Label punu boja i dobrog raspoloženja. Njezini su modeli hodali pistom s papirnatim krunama, a umjesto savršenog make upa-a cure su nosile razmazanu šminku. Dizajnerica je svoj boemski stil uspješno prenijela na pistu u Parizu i oduševila šarenilom.

VIDEO: Samouvjerena i zavodljiva strana modnog Pariza

Jean Paul Gaultier je u Parizu predstavio kolekciju koja kao da je pretrčala po cijelom svijetu i predstavila različite stilove i inspiracije. Ovaj dizajner je inspiraciju za svoju kolekciju jesen/zima 2010./11. pronašao u kulturama Turske Maroka, Tibeta, Perua i daleke Kine.

Kolekcija koja obiluje krznom razljutila je borce za prava životinja koji su održali prosvjed za vrijeme trajanja revije, no otkačenog dizajnera to nije ni najmanje zabrinulo. S osmijehom na licu je uživao u zasluženom pljesku s kojim ga je na kraju nagradila vjerna publika.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju