Tjedan mode se preselio u Pariz gdje svi šuškaju o McQueenovoj posljednjoj kolekciji. Svoje modele je pokazao Gareth Pugh i zavio grad u crno, no s dozom glamura i romantike

Možda najočekivaniji tjedan mode je Pariški pret-a-porter koji se održava na povijesnim lokacijama gradske jezgre. U devet dana, od 2. do 10. ožujka dizajneri će u gradu svjetlosti predstaviti 89 kolekcija.

Velika imena čije se revije s nestrpljenjem očekuju su svakako Yves Saint Laurent, Chanel, Hermes, Chistian Dior i Lanvin.

U Parizu će svoju kolekciju za jesen/zimu 2010./11. predstaviti i Britanka Stella McCartney, a revija koja se najviše očekuje sa sjetom u očima je svakako kolekcija preminulog Alexandera McQueena kojoj će moći prisustvovati najuži krug modnih obožavatelja. U Parizu vlada panika jer je ulaznica malo, a svi žele vidjeti tu reviju salonskog tipa.

Prvog dana tjedna mode dizajner Gareth Pugh je zavio Pariz u crno i prikazao kolekciju koja nije šokirala kao neke njegove prethodne, već je pokazao modele u crnoj i sivoj koji su nosivi i elegantni. Šifon u slojevima i asimetrične jakne i kaputi dali su cijeloj kolekciji dozu romantike i glamura.

Pariškoj publici se predstavio i belgijski dizajner Dries Van Noten koji je pokazao kolekciju prepunu zelenog pamuka u kombinaciji s bojama i leopardovim uzorkom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju