Kako je objasnila modna novinarka na portalu Glamour, jednom odjevnom komadu vraća se svako ljeto, a to su lanene hlače. I nije jedina pripadnica modnog svijeta kojoj je topliji dio godine nezamisliv bez tog modela hlača. A zašto je to tako?

Galerija Lanene hlače su stvorene za topliji dio godine Zara, 27,95 eura Mango, 49,99 eura +7 Massimo Dutti, 125 eura  

Pa, razloga je mnogo. Lanene hlače su šik, elegantne, udobne, ležerne, ali po potrebi i svečane. One su glavni komad u proljetnoj i ljetnoj garderobi mnogih zaljubljenica u modu i čest prizor i na hrvatskim ulicama.

U svakom slučaju, vrijeme u kojem su lanene hlače bile rezervirane za plažu i tropska okruženja odavno je iza nas. Hlače od lana danas su jednako svestran komad kao omiljene traperice iz vašeg ormara.

Zara, 27,95 eura Zara, 27,95 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Imaju svoje mjesto na modnim pistama i nezaobilazan su dio street style kombinacija. Teško je uopće pronaći trgovinu koja u svojoj ponudi nema lanene modele hlača, a dio ponude izdvojili smo i mi u galeriji na početku teksta.

Modni stručnjaci podržat će kupovinu lanenih hlača, a jednom kada postanu dio vašeg ormara nosite ih u kombinaciji s prslukom, košuljom, običnom majicom…

Pet modela hlača koji će u 2023. biti popularniji i od skinny traperica Jedan od popularnih modela bit će kožnate hlače Zara, 29,95 eura (195,52 kn) other Stories, 89 eura (670, 57 kn) +2 Mango, 39,99 eura (301,30 kn)

Osim toga, kako piše magazin Vogue, nijedna minimalistička ljetna garderoba nije potpuna bez lana. Ako smatrate da spadate u kategoriju modnih minimalista, lanene hlače bit će pun pogodak.

Modna inspiracija: 30 zagrebačkih street style izdanja stvorenih za posao Zagrebačka street style izdanja stvorena za posao - 2 Zagrebačka street style izdanja stvorena za posao - 3 Zagrebačka street style izdanja stvorena za posao - 4 +23 Zagrebačka street style izdanja stvorena za posao - 5
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju