Kate Halfpenny jedna je od najpoznatijih britanskih dizajnerica vjenčanica. Svoj brend osnovala je 2005. godine, a njezine vjenčanice brzo su postale omiljen odabir mnogih mladenki.

U intervjuu za Who What Wear upitali su je koji je model vjenčanice trenutno najpopularniji i koji model najviše laska ženskom tijelu.

Halfpenny je objasnila kako jedna vjenčanica objedinjuje obje kategorije. U pitanju je takozvani fit-and-flare model kojeg je popularizirala Kim Kardashian.

Reality zvijezda udala se 2014. godine za Kanyea Westa u fit-and-flare vjenčanici koju je za nju dizajnirao Riccardo Tisci, tadašnji kreativni direktor modne kuće Givenchy.

Ovaj tip haljine uzak je u donjem dijelu i obgrlit će ženske obline s naglaskom na stražnjicu, a potom se počinje širiti i padati u predjelu bedara. Ne treba ga miješati s klasičnim sirena krojem kod kojeg širenje počinje naglo i niže u predjelu koljena.

Klasičan sirena-kroj najbolje pristaje izrazito vitkim i visokim ženama, ali zato fit-and-flare voli svaku figuru (i visinu) Klasičan sirena-kroj najbolje pristaje izrazito vitkim i visokim ženama, ali zato fit-and-flare voli svaku figuru (i visinu) (Foto: Getty Images)

Upravo je ta činjenica ono što fit-and-flare model čini idealnim za svaku figuru, i vitkiju i puteniju. Ženama s većim oblinama klasičan sirena kroj stvara problem jer vizualno ne laska figuri zbog preniske točke širenja koja reže figuru na nespretnom dijelu. Zato fit-and-flare kroj vizualno ujednačava svaku figuru jer se širi i pada postupno, s više točke.

Fit-and-flare vjenčanica brenda Pronovias Fit-and-flare vjenčanica brenda Pronovias (Foto: Pronovias)

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju