Iako se to po vremenskim (ne)prilikama i kiši koja nam se vratila ne bi reklo, ljeto je pred vratima. To znači da ćemo uskoro iz ormara izvaditi ljetnu obuću, a mnogi će se uputiti u kupovinu kako bi nabavili novu. Ako želite biti u modi i odabrati novi model u skladu s trendovima, u nastavku provjerite kakva će obuća biti hit u nadolazećoj ljetnoj sezoni.

Galerija Boss (Fashion & Friends), 249 EUR Ribarske sandale, Badura (CCC), 89,99 EUR Balerinke, Deichmann, 22,99 EUR +3 Sandale s metalik finišem, Tamaris (Rodea), 64,99 EUR

1. Špic-sandale

Žene s malom nogom ih obožavaju, a one s velikim brojem najčešće ih izbjegavaju. Voljeli ih ili mrzili – one su tu. Sandale sa špičastim vrhom opet su u modi te pomalo zamjenjuju modele s kvadratnim vrhom, koji su nekoliko godina vladali ponudom ljetne obuće.

Boss (Fashion & Friends), 249 EUR Špic-sandale, Boss (Fashion & Friends), 249 EUR (Foto: Fashion & Friends)

2. Ribarske sandale

Ribarske sandale su kao ljetne mokasine, piše InStyle, koji posebno naglašava njihovu udobnost i praktičnost. Na tržištu su dostupni razni modeli, od onih gumenih s platformom do klasičnih kožnatih varijanti s niskom širokom potpeticom, koji su ujedno i najpopularniji.

Ribarske sandale, Badura (CCC), 89,99 EUR Ribarske sandale, Badura (CCC), 89,99 EUR (Foto: CCC)

3. Balerinke u jarkim nijansama

Zaboravite na neutralne boje. Crnu, smeđu, bijelu, sivu i ostale klasične varijante ostavite za neko drugo ljeto jer se ove godine nose balerinke u ludim nijansama. Što efektnije, to bolje. Od neonskih nijansi do metalik varijanti, efektni modeli razigrat će vaše ljetne kombinacije.

Balerinke, Deichmann, 22,99 EUR Balerinke, Deichmann, 22,99 EUR (Foto: Deichmann)

4. Sandale s metalik finišem

Popularnost metalik-modela obuće i dalje ne pada, samo se preselila u proljetno-ljetnu sezonu. Sandale s metalik finišem odličan su način za uljepšavanje klasičnih dnevnih, ali i večernjih odjevnih kombinacija.

Sandale s metalik finišem, Tamaris (Rodea), 64,99 EUR Sandale s metalik finišem, Tamaris (Rodea), 64,99 EUR (Foto: Rodea)

5. Modeli s mikro potpeticama

Još jedan trend koji je podijelio žene. Nekima su mikro potpetice fantastične. S druge strane, mnoge žene radije će nositi ravni potplat umjesto ove varijante potpetica jer s njima ionako nemaju efekt produživanja figure.

Sandale s mikro potpeticama, Zara, 25,95 EUR Sandale s mikro potpeticama, Zara, 25,95 EUR (Foto: Zara)

6. Traper-sandale

Ove proljetno-ljetne sezone traper je posvuda. Dosad smo ga u trgovinama viđali samo na odjelu s odjećom, a sada se pripremite i na traper-torbe, ali i traper-sandale.

Traper-sandale, Next, 37 EUR Traper-sandale, Next, 37 EUR (Foto: Next)

S ravnim potplatima ili s malom petom: 15 modela sandala koje ćete nositi svaki dan Sandale s petom od nekoliko centimetara mnogima su omiljeni izbor za svaki dan Reserved, 19,99 eura Tamaris (Planet obuća), 54,90 eura +12 Next, 28 eura

Od 18 eura: 12 modela špagerica u kojima noge izgledaju mrak Kraljica Letizia obožava nositi špagerice Kraljica Letizia obožava nositi špagerice Catherine Middleton u špagericama +11 Planet obuća, 18,45 eura

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju