Proljeće je već uzelo maha. Najdraži modni period karakteriziraju vesele boje, zanimljivi krojevi i odjevne kombinacije koje privlače pažnju.

Galerija Aleksandra Dojčinović Aleksandra Dojčinović Aleksandra Dojčinović +11 Udobnost je na prvom mjestu, a u rastezljivim haljinama možemo biti cijeli dan

Baš je takva najnovija kolekcija domaće dizajnerice Aleksandre Dojčinović. Njezin brend Lei Lou puno je više od imena i logotipa i stvoren je za snažne žene koje inspiriraju ljude oko sebe.

Kreativna dizajnerica i vlasnica brenda svoju modnu priču započela je 2007. godine, a danas je jedna od liderica u području mode i dizajna.

Lei Lou žena ove sezone je spontana, ona se ujutro probudi i taj čas odluči što će obući.

Proljetna kolekcija Aleksandre Dojčinović opisuje godišnje doba u kojemu se sve budi. Od svakodnevnih komada pa sve do onih namijenjenih za posebne prilike – najnoviju kolekciju čine upečatljive boje, krojevi i materijali u kojima ćemo se osjećati ugodno. 

Aleksandra Dojčinović Udobnost je na prvom mjestu, a u rastezljivim haljinama možemo biti cijeli dan (Foto: Lei Lou)

S ovom kolekcijom pokrila sam puno različitih tema, a to je zato što me svašta zanima. Vraćamo se na modu koja je jako zanimljiva, rekla je Aleksandra za IN magazin, a u nastavku provjerite kakvu ćemo modu gledati u sljedećim mjesecima.

Što ćemo nositi ovog proljeća i ljeta? 

Ove će godine, kao i iduće, nositi jako puno volumena. Posebno ćemo ga primijetiti na rukavima i na suknjama, a voluminozni će biti i sakoi. Udobnost je jedan od glavnih kriterija, a to posebno možemo vidjeti u rastezljivim haljinama iz nove kolekcije.

Sako mora biti skrojen tako da imamo osjećaj kao da smo u trenirci.

Volim rastezljive haljine jer pokrivaju nedostatke, a istovremeno naglašavaju ono najbolje na ženi. Udobne su i mogu se nositi cijeli dan, kaže Aleksandra o tipu haljina koje su prije 20 godina, na samom početku karijere, bile njezin zaštitni znak.

Posebnu pažnju, govori Aleksandra, pridaje odijelima koje žene biraju za posao i u kojima često moraju izdržati cijeli dan.

Aleksandra Dojčinović Klasika s twistom - glavno pravilo kod odabira odijela (Foto: Lei Lou)

Volim da su boje zanimljive. Volim da je sako interesantan, da ima neki detalj u kroju koji ga čini drugačijim. Sako mora biti skrojen tako da imamo osjećaj kao da smo u trenirci. Lei Lou žena ove sezone je spontana, ona se ujutro probudi i taj čas odluči što će obući, rekla je Aleksandra.

Dizajnerica kaže da će nadolazeće sezone u prvom planu biti žive i atraktivne boje kao što su ružičasta, zelena i žuta. One će posebno doći do izražaja u kombinaciji s uzorkom leoparda te s neonskim bojama, perjem, šljokicama i drugim upečatljivim dodacima.

Aleksandra Dojčinović Upečatljive boje bit će popularne u mjesecima koji dolaze (Foto: Lei Lou)

Što se tiče cipela, viđat ćemo špicaste, ali i one zaobljenog ruba. Bit će tu nešto decentniji primjeri, kao i oni s velikim i blještavim ukrasima. Od modnih dodataka Aleksandra je izdvojila naočale. Njezino je mišljenje da su trendi one naočale koje nam dobro stoje.

Ove sezone, zaključila je dizajnerica – nosit će se apsolutno sve.

Moda u 2023.: Trendovi koje ćemo posvuda viđati u narednim mjesecima Modni trendovi 2023. Modni trendovi 2023. - 6 Modni trendovi 2023. - 5 +3 Modni trendovi 2023. - 4

Aleksandra Dojčinović Aleksandra Dojčinović (Foto: Neja Markicevic/Cropix)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju