Njujorčanke su poznate po svojim outfitima u crnoj od glave do pete, dok su Francuskinje usavršile umijeće modne usklađenosti i decentnosti. No nitko se ne razumije u glamur kao Talijanke. Čak i u svojim svakodnevnim kombinacijama Talijanke znaju kako šarmirati s malo metalik tkanine ili životinjskim uzorkom.

Galerija Žena u narančastom outfitu i s torbom sa zebrastim uzorkom Talijanke vole nositi kapute koji se ističu Umjesto da se ograničite na samo jedan komad upečatljivog nakita, probajte nositi više njih odjednom +5 Na ulicama talijanskih gradova mogu se vidjeti dame svih dobi u kratkim haljinama i suknjama

Koja je njihova tajna fenomenalnih modnih kombinacija za svaki dan? Sve počinje s idućih osam modnih komada koje svaka Talijanka ima u svom ormaru.

1. Vanjska odjeća koja se ističe

Zimskim kaputima i jaknama možda jest namjena da budu praktični komadi odjeće, ali to ne znači da ne mogu biti i predivni. Istina, u većini dijelova Italije ne zahladi kao u New Yorku, zbog čega su debele jakne i kaputi tamo često suvišni, ali Talijanke i dalje uživaju u prilikama da nose predivan vuneni kaput u upečatljivoj boji ili s printom. Čak i ako su neutralne nijanse više vaš stil, možete se odlučiti za kaput na vezanje koji će stajlingu dati dašak talijanskog glamura.

Talijanke vole nositi kapute koji se ističu Talijanke vole nositi kapute koji se ističu (Foto: Guliver image)

2. Upečatljivi nakit

Debeli zlatni lanci možda su sad u trendu, ali u očima najstajliš Talijanki uvijek su bili kul. Štoviše, zlatne okrugle naušnice, statement ogrlice i veliko prstenje također su veliki trend, naročito ako se nose zajedno. Umjesto da se ograničite na samo jedan komad upečatljivog nakita, probajte nositi više njih odjednom. Jedini je savjet da se držite jednog komada od svake vrste nakita, dakle fora naušnice spojite s atraktivnom ogrlicom, umjesto da istovremeno nosite dvije ogrlice.

Umjesto da se ograničite na samo jedan komad upečatljivog nakita, probajte nositi više njih odjednom Umjesto da se ograničite na samo jedan komad upečatljivog nakita, probajte nositi više njih odjednom (Foto: Profimedia)

3. Mini haljine i suknje

Talijanke dobro znaju da seksi silueta nije rezervirana samo za žene mlađe od 30 godina.

Zato se na ulicama talijanskih gradova mogu vidjeti dame svih dobi koje nose kratke haljine i suknje. Kako bi takve kombinacije izgledale što bolje, pridržavaju se triju pravila:

  • investiraju u skuplje komade, primjerice u sheath haljinu od vunenog krepa ili svilenu suknju
  • izbjegavaju siluete koje su previše pripijene ili pak previše lepršave
  • znaju da suknja ne mora biti jako iznad koljena da bi se dobio efekt izduživanja nogu.

Naravno, dobrodošlo je i ako je kraća, a nosi se sa samopouzdanjem.

Na ulicama talijanskih gradova mogu se vidjeti dame svih dobi u kratkim haljinama i suknjama Na ulicama talijanskih gradova mogu se vidjeti dame svih dobi u kratkim haljinama i suknjama (Foto: Profimedia)

4. Glamurozne sunčane naočale

Talijanke se vole osjećati poput diva dok nose svoje velike, glamurozne sunčane naočale na koje bi i Sophia Loren bila ponosna. I nemojte ih ograničiti samo na ljetne mjesece. Talijanke sunčane naočale nose tijekom cijele godine, a iako se poput dive možete osjećati i u modernijim modelima, najbolja investicija bit će klasične sunčane naočale u stilu starog Hollywooda s velikim okvirima i tamnim staklima.

Talijanke se vole osjećati poput diva dok nose svoje velike, glamurozne sunčane naočale Talijanke se vole osjećati poput diva dok nose svoje velike, glamurozne sunčane naočale (Foto: Profimedia)

5. Metalik materijali za dan

Najsvjetlucavije komade u svojoj garderobi ne morate čuvati samo za velike događaje. Talijanke vole uključiti posebnije komade u svoje svakodnevne kombinacije (zašto uopće potrošiti novac na njih ako ih nećete nositi?), uzimajući u obzir da ih je najbolje kombinirati s ležernijom odjećom kako bi se postigla stilska ravnoteža. Na primjer, zlatne čizme izgledat će fantastično uz košulju haljinu kratkih rukava, dok će bluza sa šljokicama najbolje pristajati uz plavi isprani traper i mokasinke.

Najsvjetlucavije komade u vašoj garderobi ne morate čuvati samo za velike događaje Najsvjetlucavije komade u vašoj garderobi ne morate čuvati samo za velike događaje (Foto: Shutterstock)

6. Odijela u odvažnim bojama i printovima

U Italiji su oštri krojevi popularni i kod muškaraca i kod žena, ali najbolja talijanska odijela nisu klasična crna ili tamnoplava.

Ona su jarko ružičaste ili jarko narančaste boje ili čak s leopard-uzorkom te uvijek pristaju kao da su rađena za onog tko to odijelo nosi. Talijanke ih obično nose uz visoke potpetice i glamurozne modne dodatke, a ne uz obične majice i tenisice, jer se ne žele odreći glamura i otmjenosti. Ako je crna ipak više vaš stil od jarkih boja, i to pali, samo neka odijelo ima neki posebniji dodatak, poput zlatnih gumba ili predimenzioniranih ramena.

Talijanke odijela jarkih boja obično nose uz visoke potpetice i glamurozne modne dodatke Talijanke odijela jarkih boja obično nose uz visoke potpetice i glamurozne modne dodatke (Foto: Shutterstock)

7. Životinjski uzorci

Na gotovo isti način na koji upečatljivi zlatni nakit i metalni materijali djeluju sami po sebi luksuzno, stvar je i sa životinjskim printom, posebno kada se nalazi na šik komadima poput strukturiranog balonera, nabranih hlača ili salonki na špic. Kako biste izbjegli jeftin ili premoderan izgled, birajte odjeću i modne dodatke s elegantnim, bezvremenskim siluetama, a ne nešto što je preširoko i preopušteno.

Talijanke vole nositi životinjski uzorak Talijanke vole nositi životinjski uzorak (Foto: Shutterstock)

8. Party štikle

To ne znači da uvijek morate nositi potpeticu od 10 centimetara, ali uložiti u štikle zabavnog dizajna ključno je za kopiranje talijanskog modnog stila. Ravne mokasinke možete, na primjer zamijeniti ružičastim cipelama s kitten potpeticom ili s crnim salonkama ukrašenima svjetlucavim kamenčićima. U trenu ćete izgledati sređenije, pa i ako ih nosite uz obične traperice i bijelu majicu.

Investirati u štikle zabavnog dizajna ključno je za kopiranje talijanskog modnog stila Investirati u štikle zabavnog dizajna ključno je za kopiranje talijanskog modnog stila (Foto: Shutterstock)

Glavna pravila stila koja možemo naučiti od uvijek dotjeranih Talijanki Ne bojte se miješati boje i printeve Pazite na balans kada su u pitanju prorezi Party haljine čuvajte za večernje prigode +1 Ne bojte se miješati boje i printeve

Sedam modnih trendova za 2024. godinu koje Francuskinje već nose Sive traperice će biti jako popularne I žuta boja dobila je svoje mjesto u garderobi Francuskinja Karirani uzorak +2 Crveni detalj vaše kombinacije mogu biti cipele

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju