Uskoro počinju sniženja tijekom kojih se često pomamimo za trendi komadima i svoj ormar nerijetko natrpamo odjećom, obućom i modnim dodacima koji nerijetko uopće ne dobiju priliku biti dijelom naših odjevnih kombinacija.

Galerija Mala crna haljina Bijela košulja Traperice +7 Velike crne sunačne naočale

No sve više žena nastoji se oduprijeti tom porivu i okreće se izgradnji jednostavne garderobe koja je sastavljena od pažljivo odabranih komada koji se mogu nositi na razne načine i koji nikad ne izlaze iz mode.

Radi se o odjevnim komadima i modnim dodacima koji vam, iako ih nema mnogo, omogućuju stvaranje cijelog niza sjajnih modnih kombinacija.

Za sve dame koje bi rado imale jednu takvu garderobu stilist Marko Grubnić u novoj epizodi videoserijala Dreskod izdvojio je deset odjevnih komada koje bi svaka žena trebala imati u svom ormaru jer, kako kaže Marko, svaki ženski ormar trebao bi sadržavati raznovrsne komade koji pružaju fleksibilnost i stil u različitim prilikama.

Naravno, naglasio je da se radi o osnovnim komadima koji se mogu nadograditi s drugim dodacima i drugim komadima odjeće.

Pustite svojoj kreativnosti i mašti na volju i igrajte se modom jer to je zaista najljepša igra, vjerujte mi, poručio je stilist, a sada evo i njegova popisa s deset komada koje bi svaka žena trebala imati u svom ormaru.

1. Mala crna haljina

Prvo mjesto Marko je rezervirao za malu crnu haljinu.

Dakle, mala crna haljina nešto je što svaka žena mora imati u svom ormaru. Ta klasika zaista nikada ne izlazi iz mode. Izaberite elegantan model koji vam pristaje i koji možete nositi i u svečanim prilikama i u večernjim izlascima. Bezvremenska sofisticiranost i univerzalna mala crna haljina uvijek će biti vaš dobar saveznik, kaže Marko. 

2. Bijela košulja

Bijelu košulju Marko je izdvojio kao klasičan komad koji se može kombinirati s različitim stilovima, od formalnih do ležernih odjevnih kombinacija.

Idealna je za poslovne sastanke, opuštene outfite vikendom..., dodao je.

3. Traperice

Marko je izdvojio traperice visokog struka kao nezamjenjiv komad u svakom ormaru.

Nikada ne izlaze iz mode, a visoki struk nekako daje ženstven izgled, može se lako kombinirati s majicama košuljama, puloverima... za svakodnevne casual kombinacije. Ne mogu zamisliti ormar bez traperica jer daju bezbroj mogućnosti kombiniranja, zaključio je.

4. Velike crne sunčane naočale

One mogu biti zaista velike, mogu biti malo manje, ali svakako će vam sunčane naočale dati glamurozan izgled, poput dive. Vašem stajlingu sigurno će dati onu završnu notu, poseban touch, objašnjava Marko i dodaje kako crne naočale uvijek morate imati pri ruci jer ćete s njima podići svaku kombinaciju.

5. Baloner

Klasični kaput savršen je za sva prijelazna godišnja doba, kaže Marko i savjetuje kupnju balonera u bež boji kako biste ga najlakše mogli kombinirati s ostatkom svoje garderobe. 

Baloner je kaput koji je zaista iconic kaput koji će dati sofisticiranost i eleganciju vašim stajlinzima. U ovaj klasični i bezvremenski odjevni predmet zaista vrijedi uložiti, zaključuje stilist. 

Baloner Baloner (Foto: Profimedia)

6. Bijela majica s V-izrezom

Prema riječima Marka Grubnića, jednostavna, ali ključna majica odličan je temelj za stvaranje mnogih outfita.

Nosiva je uz traperice, suknje, hlače, ispod sakoa. Jednostavna je i bezvremenska, bijela majica s V-izrezom je osnova za stvaranje raznih stilova, kaže Marko i dodaje da prilikom odabira probate odabrati majicu napravljenu od što kvalitetnijeg pamuka.

Često sam ja u problemu i u situaciji da je teško naći dobru bijelu majicu. Obično je takve nekakve basic stvari najteže pronaći, zato si dajte truda i kad nađete jednu dobru bijelu majicu, kupite odmah pet komada, poručuje stilist.

7. Crni sako

Marko objašnjava da se radi o ključnom komadu uglavnom za poslovne kombinacije, ali dodaje da se crni sako može nositi i u modernim, casual kombinacijama.

Dodajte malo elegancije i ozbiljnosti svakom izgledu uz crni sako, kaže.

8. Kožna jakna

Kožna jakna je statement komad s kojim možete dodati dozu rokerskog šarma bilo kojoj kombinaciji.

Možete je nositi uz traperice ili preko haljine, za nekakav trendi izgled, savršeno se kombinira sa svim outfitima i daje dozu hrabrosti i samopouzdanja. Točka. Vjerujte mi, zahvalit ćete mi kasnije, crna kožna jakna, dobra crna kožna jakna, naglašava Marko.

9. Bijele tenisice

Na deveto mjesto Marko je stavio bijele tenisice, ali i tenisice uopće jer, kako kaže, lagane su, udobne i nosive uz sve, od traperica do haljina te daju kul izgled bez napora.

Bijele tenisice Bijele tenisice (Foto: Profimedia)

10. Crne čizme na petu

Zadnje mjesto na popisu zauzele su crne čizme na petu, koje su prema Markovim riječima nosive u raznim prigodama, od poslovnih sastanaka do večernjih izlazaka.

Crne čizme na petu vrhunski su komad za podizanje outfita na višu razinu. Bez obzira na to nosite li ih s trapericama ili s haljinama, čizme će pružiti dozu elegancije, samopouzdanja, pa čak bih se usudio reći da će dati veliku dozu seksepila, zaključio je Marko. 

Šljokice u dnevnim kombinacijama - 7 Marko Grubnić o šljokicama: "Savjetujem da ne pretjerujete, što iz mojih usta zvuči nevjerojatno"

Marko Grubnić "Nikako ne smijete zasjeniti mladenku": Marko Grubnić o kombinacijama za vjenčane kume

Marko Grubnić Marko Grubnić: "Kombinacije za crkvene ceremonije moraju biti prilagođene prigodi i decentne"

Marko Grubnić Marko Grubnić: "Mala crna haljina je vječni komad, nosiva u svim kombinacijama"
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju