Iako je na samom početku ožujka zabijelio snijeg, proljeće je ipak pred vratima. Tradicionalno se s prvim danima proljeća u naše odjevne kombinacije vraćaju efektnije boje. Jedna od onih koja će, prema najavama stručnjaka, dominirati ove proljetno-ljetne sezone je i narančasta.

Galerija +0 Narančasta boja u street style izdanju

Narančasta se opisuje kao jedna od najmoćnijih boja. Na spektru se nalazi između crvene i žute, a nazivaju je i energičnom bojom, i to ne bez razloga.

Naime, istraživači su otkrili kako narančasta ima najjači mjerljiv fizički utjecaj na promatrača od bilo koje druge boje - ona doslovno podiže razinu energije u našem tijelu.

Priziva osjećaj entuzijazma i uzbuđenja, a simbolizira odlučnost, uspjeh i toplinu. S obzirom na to da je vizualno vrlo stimulativna i privlači pažnju, jako je popularna u oglašavanju.

Ljudi kojima je ovo omiljena boja vrlo su društveni, intenzivni, pustolovni, prepuni entuzijazma i dobre energije koja je jednostavno zarazna. Ne mare previše za konvencije, imaju otvoren um i jako su tolerantni. Najčešće su ekstroverti, vole upoznavati nove ljude te su uvijek željni dobre zabave i spontanih druženja.

U modnom kontekstu, narančastu vole nositi osobe s puno samopouzdanja kojima nije problem biti u centru pažnje. S obzirom na to da se i stručnjaci slažu kako je ovo boja koju jednostavno ne možete ignorirati, ako odjenete neki narančasti komad bez sumnje ćete privlačiti sve poglede.

Ako se pronalazite u ovom opisu, zavirite u našu galeriju i razgledajte presjek ponude narančastih komada iz novih kolekcija u kojima ćete biti glavna modna zvijezda svakog događanja.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju