Osjećajne, intuitivne, brižne, maštovite, kreativne – horoskopske račice uistinu su posebne. Njihova sentimentalnost utječe čak i na njihov stil odijevanja pa su tako velike ljubiteljice ženstvenih, romantičnih i retro odjevnih komada.

Galerija Bijela košulja na tisuću načina - omiljen odjevni komad mnogih račica Odijelo u pastelnoj nijansi zelene boje Račice vole pastelne nijanse +9 Street style kombinacija u retro duhu

Kada negdje ugledate damu odjevenu u vrlo klasičnu i profinjenu kombinaciju, velika je vjerojatnost da je u pitanju račica.

Zanimljivo je kako one svoju urođenu profinjenost uspiju istaknuti čak i u ležernijim kombinacijama. Plave traperice, majica ili pulover i sako u njihovoj interpretaciji izgledaju savršeno.

Račice unose profinjenost i u casual kombinacije Račice unose profinjenost i u casual kombinacije (Foto: Shutterstock)

U ormarima račica prevladavaju nosivi klasični komadi s kojima nikad ne mogu pogriješiti. Udobnost je za njih veliki prioritet i zato gotovo nikad ne postaju žrtve mode niti robuju trendovima. Tome pridonosi i činjenica da vole kupovati razumno, ne srljaju u skupocjene odjevne investicije i obožavaju loviti dobre komade na sniženjima.

Račice vole udobne i nosive klasične komade Račice vole udobne i nosive klasične komade (Foto: Profimedia)

Nisu im strani ni odlasci u second hand trgovine u kojima pronalaze unikatne retro komade te ih potom uz domišljat stajling u sekundi moderniziraju.

Bijela košulja - glavni modni adut račica

Kako će se račica odjenuti ovisi isključivo o njezinu raspoloženju. U jednom danu ponekad će promijeniti nekoliko potpuno različitih kombinacija koje odgovaraju promjeni njihove energije tijekom dana.

Kombinacija u stilu račica Kombinacija u stilu račica (Foto: Shutterstock)

U njihovu ormaru često se krije čitav niz bijelih košulja i bluza koje za njih predstavljaju temelj dobre poslovne kombinacije, ali i dobar adut za večernja ili svečanija izdanja.

Ljubiteljice pastelnih nijansi

Pastelne nijanse, srebrna boja i plava u svim varijantama omiljen su odabir ovog vodenog znaka, ali to ne znači da svoje kombinacije ponekad neće začiniti nekim detaljem efektnije i upečatljive boje ili da neće nositi klasike u neutralnim bojama poput crne, sive i smeđe.

Odijelo u pastelnoj nijansi zelene boje Odijelo u pastelnoj nijansi zelene boje (Foto: Shutterstock)

Vežu se za odjevne komade i zato iz garderobe teško izbacuju stare favorite bez obzira na njihovo stanje, a jako vole zaviriti u ormare svojih mama i baka kako bi u njima pronašle modnu inspiraciju i otuđile neki svevremenski komad.

Romantična ružičasta haljina u retro stilu Romantična ružičasta haljina u retro stilu (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju