Čini li se i vama kao da smo iz zimske obuće i odjeće uskočili u sandale? Visoke temperature u svibnju potaknule su nas da iz ormara izvučemo lepršave haljine, sandale, žarke boje...

Galerija Nosit će se mini komadi Mango, 249,90 kn Orsay, 219,90 kn +7 Pull

Činjenica je da nam se ljeto približava i ovih dana možemo ga namirisati u zraku. Dolazak ljeta znači i odijevanje koje se svodi na jednostavnost, odnosno što manje komada, napravljenih od što laganijih materijala kako bismo lakše preživjeli vrućine. To, naravno, ne znači da ljetna garderoba ne može biti elegantna, zanimljiva, upečatljiva.

Modni stručnjaci već su izdvojili trendove odnosno komade koji će obilježiti ljeto 2022., od onih najjednostavnijih do odvažnijih. O kojim komadima se radi provjerite u nastavku teksta, a neki od njih možda se uklapa i vaš osobni stil pa može biti način da osvježite ljetnu garderobu.

1. Izrezi i spojevi

I ove godine nastavlja se popularnost komada sa zanimljivim izrezima i spojevima pa ćemo ih viđati posvuda tijekom ljetnih mjeseci.

Trendyol (Zalando), snižena s 415,99 na 340,12 kn Trendyol (Zalando), snižena s 415,99 na 340,12 kn (Foto: Internetska stranica proizvođača)

2. Mikro mini

Mini suknja modne kuće Miu Miu preko noći je postala internetska senzacija, a takvi mini krojevi obilježit će i ljeto 2022. Ako se ipak ne možete zamisliti u tako kratkoj suknji, klasični midi model također će poslužiti.

Stradivarius, 179,90 kn Stradivarius, 179,90 kn (Foto: Internetska stranica proizvođača)

3. Obični bijeli top

Unatoč svojoj jednostavnosti, obični bijeli topovi bit će među popularnijim odjevnim komadima u nadolazećem periodu. Prihvatite njegovu svestranost i nosite ga sa svime, od kratkih preko dugih hlača pa sve do suknji svih dužina.

Bijeli top H&M, 12,99 eura (97,69 kn) (Foto: Internetska stranica proizvođača)

4. Slamante torbe

Radi se o modnom dodatku bez kojeg je ljetno mnogima nezamislivo, a ništa se neće promijeniti ni ove godine kada će slamnate torbe biti simbol bezbrižnostu, sunca, mora..., a izgledat će sjajno uz prozračne, lepršave ljetne komade.

Orsay, 219,90 kn Orsay, 219,90 kn (Foto: Internetska stranica proizvođača)

5. Sandale s debelim đonom

Sandale s debljim potplatom savršen su način za dodavanje visine bez nošenja klasičnih potpetica, a radi se o komadu obuće zahvaljujući kojem se mogu slagati vrhunske ljetne kombinacije.

Sandale Pull (Foto: Internetska stranica proizvođača)

6. Heklani/mrežasti komadi

Što su baršun i šljokice za zimu, to su heklani, mrežasti komadi za ljeto. Radi se o odjeći kao stvorenoj za tople vrijeme koja uvijek izgleda zanimljivo i privlači pozornost.

Massimo Dutti, 549,90 kn Massimo Dutti, 549,90 kn (Foto: Internetska stranica proizvođača)

7. Sandale koje se jedva vide

Tanki remenčići i sandale bez previše detalja još su jedan ljetni trend, a možete ih nositi uz sve i u svim prigodama, od ležernjih dnevnih druženja do svečanijih događanja.

Zara, 249,90 Zara, 249,90 (Foto: Internetska stranica proizvođača)

8. Heklani šeširi

Heklani šeširiu su onaj razigrani modni dodatak koji će unijeti vedrinu u svaku modnu kombinaciju i čuvati vas od sunca. Radi se o idealnom dodatku za sve koji kombinacijama vole dodavati vesele komade.

Mango, 249,90 kn Mango, 249,90 kn (Foto: Internetska stranica proizvođača)

9. Psihodelični printevi

Nećete pogriješiti ako ljetni stil ove godine odlučite uljepšati zanimljivim uzorcima zahvaljujući kojima ćete se istaknuti u masi.

Bershka, 159,90 kn Bershka, 159,90 kn (Foto: Internetska stranica proizvođača)

10. Drama na leđima

Još jedan trend koji će obilježiti ljeto su komadi s "dramatičnim" izrezima na leđima koji sigurno neće proći neprimjećeno.

Reserved, 119,90 kn Reserved, 119,90 kn (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju