Njega kože mnogim je ženama nezaobilazan dio svakodnevne rutine, zbog čega posebnu pažnju posvećuju odabiru proizvoda kojima će je maziti i paziti.

Galerija Iza prirodne kozmetike Moja Oaza stoji mladi tim stručnjaka - 4 Iza prirodne kozmetike Moja Oaza stoji mladi tim stručnjaka - 5 Iza prirodne kozmetike Moja Oaza stoji mladi tim stručnjaka - 3 +1 Tijekom proizvodnje vodi se briga i o okolišu

Na tom području posljednjih godina i hrvatski brendovi rade izvrstan posao, a jedan od njih je Moja Oaza.

Radi se o brendu inovativne prirodne kozmetike iza koje stoji suvremeni proizvodni pogon i laboratorij u Zagrebu te mladi stručni tim u sklopu tvrtke Anzotica Cosmetics.

Iza istraživanja, razvoja, proizvodnje i analize proizvoda stoji tim koji se sastoji od magistra farmacije, diplomiranih inženjera kemije, diplomiranih sanitarnih inženjera, kemijskih tehničara, procjenitelja sigurnosti i tehnologa.

Proizvodi su bazirani na najkvalitetnijim prirodnim i organskim, isključivo sigurnim i dopuštenim sastojcima, a iza formulacija ove kozmetike stoje stručni ljudi koji razvijaju proizvode kao spoj suvremene tehnologije, stručnih znanja i pomno biranih kvalitetnih aktivnih sastojaka s dokazanim povoljnim i ciljanim djelovanjem na kožu.

Iza prirodne kozmetike Moja Oaza stoji mladi tim stručnjaka - 3 Proizvodi su bazirani na najkvalitetnijim prirodnim i organskim sastojcima (Foto: Moja oaza)

KOZMETIKA KOJA NAGLAŠAVA LJEPOTU ŽENE

Ime tvrtke dolazi od ilirske božice ljepote Anzotice, koje je u skladu s ciljem tvrtke i proizvoda, a to je kozmetika koja će naglasiti božanstvenu ljepotu svake žene.

Kako je objasnila vlasnica tvrtke, interes za prirodnom kozmetikom kod nje se osobno pojavio tijekom trudnoće kada je jako počela paziti što unosi u organizam i kroz hranu i kozmetiku.

Čitala sam o štetnim parabenima, ftalatima i triklosanima koji se znaju nalaziti u kozmetici i za neko vrijeme pojavila se prilika da pokrenem vlastiti posao s novom, hrvatskom, vrhunskom, prirodnom kozmetikom, koja je osim što je učinkovita i siguran izbor za svoje korisnike, rekla je i nastavila: 

O prepoznatoj kvaliteti naših proizvoda govori i nagrada koju smo dobili u kategoriji najbolje kreme za lice od stručnog žirija dermatologa i vizažista za proizvod Krema za lice Kolagen&Ceramidi, koja nam je i najprodavaniji proizvod.

Odmah nakon toga po popularnosti su nam Balzam za usne Kokos, 100 % prirodan od organskog kokosa, zatim Krema za ruke Jojoba & Neven, a imamo i specijalizirane proizvode kao što su Anticelulitni gel sa čak 4 % kofeina zatim Kremu za kožu sklonu aknama, tu je i 100 % prirodan Balzam za dojilje, kao i noviteti Med za čišćenje lica, Zen serum za lice, Citrus Energy prirodni dezodorans i Muyao maslac za tijelo koji je nova vrsta shea maslaca i novitet u Hrvatskoj i svijetu, navela je dio ponude. 

BRIGA ZA OKOLIŠ

Osim toga, kaže,  Anzotica Cosmetics odlučila je napraviti promjenu i doprinijeti rješavanju problema onečišćenja okoliša tako što su u svoju ponudu uvrstili ambalažu koja je proizvedena recikliranjem plastike iz mora i oceana.

Onečišćenje plastikom u svjetskim morima i oceanima jedan je od najvećih problema današnjice. Svake minute jedan kamion plastičnog otpada završi u moru. Ovim tempom, do 2050. godine u moru će biti više plastike nego riba, a 95 % plastične ambalaže koristi se samo jednom. Ako plastika ostane u oceanima, to neće utjecati samo na naš ekosustav nego i na naše zdravlje.

OWP (Ocean Waste Plastic) jedan je od načina postizanja održive budućnosti za okoliš jer se od 1000 grama plastike sakupljene iz oceana dobije 900 grama reciklirane ambalaže, a recikliranjem se, u odnosu na proizvodnju nove ambalaže, ujedno i smanjuje emisija CO2 za 56 %. Osim toga, recikliranjem se troši 85 % manje energije i emitira se 75 % manje stakleničkih plinova.

Proces recikliranja započinje sortiranjem prema tipu i boji, zatim se nastavlja ispiranjem, usitnjavanjem i obradom u plastične kuglice koje se onda koriste za proizvodnju nove ambalaže. Ovaj proces osigurava da je ambalaža u skladu sa EU kozmetičkom regulacijom 1223/2009 i posjeduje svu potrebnu dokumentaciju i certifikate kvalitete.

Kupnjom proizvoda ove tvrtke koji na sebi imaju oznaku OWP podržavate ovu inicijativu zaštite okoliša.

Za početak su to Krema za lice Kolagen&Ceramidi, Krema za kožu sklonu aknama, Zen serum za lice i Krema za ruke Jojoba&Neven, a u budućnosti planiraju recikliranu ambalažu proširiti i na druge proizvode, uz već dosadašnje obavezno korištenje ambalaže od materijala koji se mogu u potpunosti reciklirati. Čuvajmo naš planet zajedno i za buduće generacije!

Ovi proizvodi dostupni su osim na web shopu www.anzotica-cosmetics.hr i www.moja-oaza.hr također i u svim ljekarnama u Hrvatskoj, preko Medike, njihova ekskluzivnog distributera.
Iza prirodne kozmetike Moja Oaza stoji mladi tim stručnjaka - 2 Tijekom proizvodnje vodi se briga i o okolišu (Foto: Moja oaza)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju