Glumica Kristen Bell, mama dviju djevojčica, otkrila je da njezina mlađa, petogodišnja kći Delta i dalje nosi pelene. Zbog toga je naišla na kritike, a obranila se poručivši da je svako dijete drugačije.

Ovo priznanje glumica je s javnosti podijelila u posljednjem izdanju svog digitalnog serijala "Momsplaining", a nekim kritičarima zasmetalo je što sa cijelim svijetom dijeli takve privatne obiteljske stvari koje se tiču njezina djeteta, opisujući to i ponižavajućim za njezinu kćer.

Glumica Kristen Bell, mama dviju djevojčica, otkrila je da njezina mlađa, petogodišnja kći Delta i dalje nosi pelene

Zašto bi Kristen Bell otkrila ovu ponižavajuću stvar o svom djetetu, otkrivajući i njezino ime? Delta to možda još ne zna, ali saznat će: usred pandemije tijekom njezinih osjetljivih godina ranog odrastanja, njezina mama rekla je svijetu da još uvijek nosi pelene, komentirao je kritičar.

Kristen, koja sa suprugom Daxom Shepardom ima i sedmogodišnju kćer Lincoln, odgovorila je na kritike.

Ne mislim da je ponižavajuće ako vaše dijete i dalje nosi pelene. Svatko je drugačiji. Moju petogodišnjakinju ne bi bilo sram ni da nosi pelene tijekom dana! Ona je sigurna u sebe i luckasta i ne vidi ništa u svojoj jedinstvenoj osobnosti zbog čega bi se trebala ispričavati, napisala je slavna mama. Ubrzo je stigao odgovor s druge strane.

Moja zabrinutost odnosi se na otkrivanje takve privatne informacije o djetetu cijelom svijetu. Nošenje pelena noću možda je normalno za petogodišnjake i možda to uopće neće utjecati na njezino odrastanje, ali znam da sam ja s pet i pol godina već bila dovoljno svjesna same sebe i da ne bih željela da netko otkriva takve stvari o meni bez mog dopuštenja, a moja mama nije bila slavna i javna osoba. Nadam se da se Delta složila s time da otkriješ čitavom svijetu detalje o njezinim intimnim dijelovima tijela.

Slika nije dostupna Samo dosljedno: Sedam zakona za bezbolno odvikavanje od pelena

Bell je pojasnila da njezina kći nosi pelene samo noću, što je prilično normalno za petogodišnje dijete čiji sitni mjehur ne može izdržati deset sati. Za razliku od Delte, njezina starija kći Lincoln vrlo brzo se priviknula na tutu te se odviknula od pelena kada je imala 21 mjesec. Prvi put kad je sjela na tutu, više nikada nije trebala pelenu.

Neke mame stale su u Kristeninu obranu i poručile da je podržavaju i da razumiju da je svako dijete jedinstveno i drugačije.

Kada se tvoje dijete razvija drugačije od druge djece, možeš se osjećati kao da si jedina mama na svijetu koja prolazi kroz to i da si na neki način zakazala. Bilo to učenje na tutu, razvoj govora itd. Zato je transparentnost Kristen Bell važna. Hvala ti, poručila je Rachel.

Mama Kate Dyson najiskrenije je progovorila o svim izazovima majčinstva "Ovo je majčinstvo": Iskreni post mame koji skida sve maske

Oglasila se i psihoterapeutkinja za djecu i adolescente Katie Hurley, koja je zahvalila Kristen Bell jer govori o roditeljskim stvarima o kojima ljudi izbjegavaju govoriti te dodala da takozvani shaming među roditeljima, odnosno umanjivanje vrijednosti drugog roditelja, nije šala.

Katie je podijelila i tri važna pravila:

1. Svako dijete razvija se u vlastitim vremenskim rokovima.
2. Ne postoji čarobna formula za učenje na tutu.
3. Za odvikavanje od noćne pelene treba vremena.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju