Jedan od zaštitnih znakova Monice Bellucci njezina je duga, predivna kosa, no u 54. godini života glumica je odlučila da je vrijeme za promjenu. Ošišala se te sada ima znatno kraću frizuru posebnu po tome što pristaje svakom obliku lica i teksturi kose

Monica Bellucci pojavila se na crvenom tepihu dodjele nagrada Virna Lisi u Rimu koja je slavnoj talijanskoj glumici na svečanom događanju bila i uručena. Za tu prigodu Monica je izabrala dugu crnu haljinu na bijele točkice čiji dezen i kroj podsjećaju na stil iz 1950-ih, a kombinirala ju je uz crni kardigan i crne čizme s platformom.

Monica Bellucci napravila je 'clavicut' frizuru koja seže do ključne kosti te pristaje svakom obliku lica i odgovara svim teksturama kose

No ono što je najviše zaokupilo pažnju na 53-godišnjoj ljepotici jest njezina nova, znatno kraća frizura. Monica je čitavu karijeru njegovala dugu kosu, ali sada se odlučila na promjenu i dužinu kose poznatu kao "clavicut". Riječ je o frizuri ošišanoj do ključne kosti (clavicula je latinski izraz za ključnu kost), a frizeri kažu da je kosa koja seže do ključne kosti "čudotvorna" jer osim što pristaje svakom obliku lica, odgovara i svim teksturama kose.

Tankoj i ravnoj kosi pomoći će u postizanju volumena. Čvrstoj i kovrčavoj kosi pomoći će u kroćenju volumena. Kod kratkog boba kovrčava kosa "napuhne" se na vrhovima i tako stvara iluziju proširivanja lica, a to se s ovom duljinom neće dogoditi što se može vidjeti i na fotografijama Monice Bellucci s dodjele nagrada Virna Lisi.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju