Dok su neke biljke tek dodatak zelenilu u vašem domu, druge su toliko dobar ukras da je njihova uloga u interijeru važna i moćna kao primjerice uloga fotelje, kauča, zanimljive lampe...

Galerija

Jedna takva ultrazanimljiva i lijepa biljka, koja oživi svaki prostor u kojem dobije mjesto jest Monstera deliciosa, koja zbog svojih duboko rezanih zelenih listova nosi i nadimak švicarski sir.

Osim što ćete zbog monstere u domu imati osjećaj da ste na godišnjem odmoru svaki put kad je ugledate tako moćnu i zelenu, ona će se savršeno uklopiti u svaki interijer.

Jedna je od onih biljaka na čije postojanje nećete zaboraviti. Kao sobna biljka raste i do tri metra visine, a jedna od zanimljivosti povezanih s ovom krasoticom jest ta da njezini listovi nisu rupičasti od početka, nego takvi postaju s vremenom.

Tijekom ljetnih mjeseci dovoljno je zalijevati je jednom u pet do šest dana, a bit će vam jako zahvalna ako joj redovito prebrišete listove i ako je s vremena na vrijeme poprskate.

Neka zablista: Šest odličnih ideja za uređenje unajmljenog stana

Monstera je čest uzorak na zidnim tapetama, a nalazi se i na brojnim drugim komadima namijenjenima uređenju interijera. Ipak, ništa ne može nadmašiti njezinu prirodnu ljepotu, a tome u prilog idu i fotografije domova u kojima monstera ima svoje mjesto, a koje možete pogledati u našoj galeriji.

Stan zbog kojeg ostanak doma postaje omiljena opcija
Stan zbog kojeg ostanak doma postaje omiljena opcija (Foto: bohostyleliving/Instagram)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju