Modni komadi brenda Moschino ističu se originalnošću i razigranošću, a ready-to-wear kolekcija za jesen i zimu 2023./2024. još je jednom potvrdila njihov ekscentrični stil.

Galerija Moschino haljina s motivom jaja na oko Moschino haljina s motivom jaja na oko Moschino haljina s motivom jaja na oko +11 Moschino kolekcija za jesen/zimu 2023./2024.

Kad je u pitanju Moschino već se prvim pogledom na odjevni komad može pretpostaviti kojoj kući pripada.

Tako nam je i ovoga puta pažnju privukla jedna njihova kreacija. Na prvu sasvim obična rastezljiva haljina s gumbima zapravo nosi motiv – jaja na oko.

Haljina je dio kolekcije koju je još u veljači ove godine predstavio tadašnji kreativni direktor Jeremy Scott, a za spomenutu kolekciju inspirirao ga je Salvador Dali, odnosno njegovi topljeni satovi. Upravo taj element topljenja možemo uočiti i na haljini koja je zbunila javnost.

Moschino haljina s motivom jaja na oko Moschino haljina s motivom jaja na oko (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Asimetrična haljina dolazi u crnoj boji, krasi je bijeli obrub na krajeva i bijela crta po sredini kako bi se stvorio izgled bjelanjka te elegantni gumbi koji su također iskrivljeni po uzori na opus Salvadora Dalija, a oni izgledaju poput žumanjka. Cijena haljine na službenim stranicama brenda je 1395 eura. 

Moschino haljina s motivom jaja na oko Moschino haljina s motivom jaja na oko (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Na pisti ista haljina uopće nije odavala dojam jaja na oko pa je iznenadila sudionike čim se pojavila na internetskim stranicama brenda. Iako nije službeno naglašeno kako se radi o jajima na oko –  mnogima dizajn izgleda upravo tako.

Moschino haljina s motivom jaja na oko Moschino kolekcija za jesen/zimu 2023./2024. (Foto: Profimedia)

Ovo nije prvi put da se Moschino zaigrao s hranom. Prvi su put modne komade ukrasili motivima hrane 2014. godine, a sličnu su kolekciju izbacili i za proljeće/ljeto prošle godine. Tada smo mogli vidjeti torbe u obliku sladoleda i burgera, šešir sa sladolenim kupom i višnjom, hot dog kombinezon i slične kreacije.

Moschino Ljeto 2022 Moschino Ljeto 2022 (Foto: Internetska stranica proizvođača)

U galeriji na početku teksta pogledajte još kreacija iz kolekcije za jesen i zimu 2023./2024, ali i kolekciju s hranom za proljeće i ljeto 2022. 

To može samo Moschino: Ova haljina ne traži peglu, već nešto potpuno drugačije Moschinova haljina inspirirana čamcem za spašavanje Moschinova haljina inspirirana čamcem za spašavanje Moschinova haljina inspirirana čamcem za spašavanje +5 Moschinova haljina inspirirana čamcem za spašavanje

Moschino torba u obliku sladolednog kupa toliko je luckasta da je genijalna Moschino Ljeto 2022 Moschino Ljeto 2022 Moschino Ljeto 2022 +5 Moschino Ljeto 2022

Biste li je nosili? Moschino torba u obliku luftića najnoviji je ljetni hit Moschino proljeće/ljeto 2023 Moschino torba Moschino torba +7 Moschino torba

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju