Jedan od glavnih trendova u manikuri ovog će proljeća i ljeta biti veliki povratak minimalizmu. Nokti će izgledati nježnije i prirodnije, a najveći izazov bit će pronaći granicu između upečatljivosti i nenametljivosti.

Galerija Mramorni nokti Mramorni nokti Mramorni nokti +17 Mramorni nokti

Nokti će biti kraći, boje odmjerenije, a u prvi plan ćemo stavljati teksturu. Francuska manikura s funky twistom postat će još zanimljivija, a nijanse će se kretati od nježnih pa sve do divljih i avanturističkih. 

Iako ne postoje točno određeni trendovi kad govorimo o manikuri, društvene mreže i časopisi uvijek iznjedre primjerke koje jednostavno moramo isprobati.

Jedan od njih su mramorni nokti – jedna od najbrže prihvaćenih manikura koja spaja eleganciju, zaigranost i bezvremenski look.

Mramorni nokti Mramorni nokti (Foto: Shutterstock)

Baš zato stručnjaci smatraju da će mramorni nokti postati jedan od najtraženijih uzoraka u salonima diljem svijeta, a posebno u vrijeme svadbi i drugih zabava koje će obilježiti ovo proljeće.

15 omiljenih proljetnih manikura koje dobro izgledaju na dugim i kratkim noktima Pastelna francuska manikura Pastelna francuska manikura Pastelna francuska manikura +3 Pastelna francuska manikura

Jedna od najvećih prednosti mramorne manikure jest sloboda odabira – od hrabrih varijatni pa sve do onih suptilnijih, ovo će biti odličan izbor za situacije u kojima želite zablistati. Tehnika je vrlo jednostavna i možete ih napraviti i sami kod kuće.

Mramorni nokti Mramorni nokti (Foto: Shutterstock)

U nastavku pročitajte kako da u nekoliko minuta napravite mramorne nokte, a u galeriji na početku teksta pronađite inspiraciju.

@m_squared_nails Water marbling tutorial using @orlynails Sweet Retreat collection* *Received as PR but not paid/ obligated to post #sweetretreat #watermarblenailart #watermarblenails #watermarble #orlypr #tutorial #naturalnails ♬ Sunshine - WIRA
  1. Pripremite nokte. Dobro obrišite nokte kako biste stvorili čistu podlogu za mramorni uzorak, i nježno turpijom skinite jedan sloj nokta s gornje strane.
  2. U čašu sipajte vodu. Voda ne smije biti previše hladna kako se lak ne bi stvrdnuo. Par kapljica laka ( boje možete kombinirati) sipajte u vodu.
  3. Čačkalicom promiješajte lakove kako biste dobili mramorni look. Morate biti jako brzi kako se lak ne bi osušio.
  4. Kad ste dobili željeni uzorak – vrijeme je za umakanje. Nokat umočite ravno u lak, pod kutom od 45 stupnjeva i brzo izvadite iz vode.
  5. Očistite prst acetonom, a na nokat nanesite prozirni, zaštitni lak. Svaki prst očistite odmah po završetku, nemojte svih 10 prstiju čistiti na kraju.

Mramorni nokti Mramorni nokti (Foto: Shutterstock)

"Goli disko": Najveći trend u uređivanju noktiju koji će se nositi ovoga proljeća Selena Gomez Goli disko trend na noktima - 5 Goli disko trend na noktima - 4 +1 Goli disko trend na noktima - 2

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju