Iz riječke trgovine Samovar čajeva stiže novi domaći čaj za mršavljenje "Zdravlje iz prirode" koji ima i diuretsko djelovanje, što je od iznimne važnosti za osobe koje imaju problem sa zadržavanjem viška tekućine u organizmu. Smanjenje nadutosti, optimizacija i zaštita probavnog sustava, normalizacija probave i regulacija razine šećera u krvi samo su neka od brojnih pozitivnih djelovanja ovog čaja

Kod osmišljavanja mješavine domaćeg čaja "Zdravlje iz prirode" (ZIP) stručnom timu Samovara iz Rijeke primarna je vodilja bila napraviti potpuno prirodan proizvod koji će na najbolji mogući način doprinijeti zdravlju te potaknuti metabolizam, očistiti organizam i smanjiti osjećaj gladi.

Domaći čaj za mršavljenje 'Zdravlje iz prirode' potiče metabolizam, čisti organizam i smanjuje osjećaj gladi

ZIP je pomno osmišljena mješavina čajnog bilja, a sastoji se od lista borovnice, lista maline, kore šipka, lista koprive, lista jagode, maslačka, lista oraha, sjemenki komorača, smilja, lista matičnjaka, cvijeta nevena, korijena sladića i bijelog sljeza. ZIP pokazuje odlično diuretsko djelovanje, što je od iznimne važnosti za osobe koje imaju problem sa zadržavanjem viška tekućine u organizmu.

Smanjenje nadutosti, optimizacija i zaštita probavnog sustava, normalizacija probave i regulacija razine šećera u krvi samo su neka od brojnih pozitivnih djelovanja čaja, kažu iz Samovara.

Naravno, da bi čaj pomogao u mršavljenju, potrebno je i pravilno se hraniti. Zbog toga je preporuka smanjiti i/ili potpuno izbaciti rafinirane namirnice.

Smatrajući da proces mršavljenja i dostizanje idealne tjelesne težine mora primarno biti usmjeren na zdravlje, a estetska je komponenta nešto što nazivaju pozitivnom nuspojavom, tim iz Samovara osmislio je 9 zlatnih pravila metabolizma:

1. Čaša vode za početak dana. Započnite dan velikom čašom (3 dl) vode sobne temperature kako biste potaknuli metabolizam i rehidratizirali organizam. Naime, noću dolazi do dehidracije organizma, pa je čaša vode najbolji način za rehidrataciju. Konzumacija drugih napitaka, poput kave, dodatno dehidrira organizam.

2. Ne jedite međuobroke. Ako ste gladni, pojedite šačicu nesoljenih sjemenki bundeve i/ili suncokreta, a što će vas zasititi, budući da obiluju zdravim masnoćama.

3. Recite NE rafiniranim ugljikohidratima. Potpuno izbacite rafinirane ugljikohidrate (bijelo brašno, bijela tjestenina, kruh, keksi...) te šećer i umjetna sladila.

4. Hrana dolazi iz kuhinje. Jedite samo prirodnu "živu" hranu (posebno zeleno lisnato povrće - neograničeno), cjelovite žitarice - umjereno (npr. proso, kvinoja, heljda, zob, ječam, amarant), fermentiranu hranu (kiselo zelje, domaće ukiseljeno povrće, kefir, kombucha), ribu bogatu omega-3 masnim kiselinama (srdele ili inćuni), domaće meso i perad (ili iz biouzgoja) te zdrave masnoće (maslinovo ulje, kokosovo ulje, avokado, maslac od badema, masline). Koristite mnoštvo začina u kuhinji, od kojih mnogi imaju iznimna protuupalna svojstva, te pripazite na unos soli.

Da bi čaj ZIP pomogao u mršavljenju potrebno je i pravilno se hraniti. Zbog toga je preporuka smanjiti i/ili potpuno izbaciti rafinirane namirnice

5. Izbjegavajte obroke nakon 19 sati. Održavajte "zdravi razmak" od minimalno 12 sati između posljednjeg obroka (navečer) i prvog obroka (ujutro) kako biste poduprli prirodnu detoksikaciju organizma na dnevnoj bazi.

6. Jedite maksimalno 3 obroka dnevno.

7. Redovito vježbajte. Čak i lagana fizička aktivnost, kao što je šetnja, potiče i budi metabolizam i doprinosi zdravlju i općem boljem osjećaju.

8. Pijte dovoljno tekućine (preporuka je 33 ml po kilogramu tjelesne težine). Tekućinu ne konzumirajte tijekom jela. Na taj način razrjeđujete vlastite probavne enzime i ometate pravilnu apsorpciju hranjivih tvari. Osobita preporuka: pola sata prije svakog obroka popijete šalicu posebno izbalansirane "ZIP" čajne mješavine, koja će suplementarno pomoći pri regulaciji tjelesne težine i prirodnoj detoksikaciji organizma. Voćne sokove, gazirane te zaslađene tople napitke treba apsolutno izostaviti iz prehrane.

9. Spavajte minimalno 7 do 8 sati dnevno kako ne biste nedostatak sna nadoknađivali (nezdravim) i prekomjernim unosom hrane.
Čaj \'Zdravlje iz prirode\' Čaj 'Zdravlje iz prirode' ima diuretsko djelovanje, smanjuje nadutost i regulira razinu šećera u krvi (Foto: Samovar čajevi)

Sama priprema čaja ZIP vrlo je jednostavna - jedna jušna žlica prelije se litrom kipuće vode, ostavi da odstoji 10 do 12 minuta, procijedi i čaj je spreman za konzumaciju. Preporuka je pijuckati čaj tijekom dana, a veću količinu, na primjer 1 šalicu, prije svakog većeg obroka. Jedno pakovanje čaja dostatno je za mjesec dana svakodnevne konzumacije.

Iako je ZIP relativno kratko na tržištu, naši su korisnici iznimno zadovoljni i povratne informacije više nego oduševljavaju – od smanjenja osjećaja gladi, normalizacije rada probavnog sustava, smanjenja osjećaja nadutosti i simptoma gastritisa pa sve do općeg boljeg osjećanja i gubitka tjelesne težine, reakcije su odlične, otkrivaju iz Samovara.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju