Mucca torbice i torbe koje nastaju u Međimurju osvojile su svijet i nose se od SAD-a do Novog Zelanda. U čemu je tajna popularnosti ovih torbi nosivih u ama baš svakoj prilici i u svako godišnje doba otkrila nam je njihova kreatorica, Irena Mišić Fileš

Mucca torbe stvaraju se u Prelogu u radionici Irene Mišić Fileš, inače upravne pravnica s velikom strašću za dizajniranjem.

Posebnost Mucca torbi je ta što su svi komadi nosivi dvanaest mjeseci u godini. Svaka torba ručno je šivana od vrhunske prirodne kože

Želja za stvaranjem novih, svevremenskih dizajna torbi u mene je bila prisutna dugi niz godina, ali tek šest godina unazad svoje vizuale pretvorila sam u djelo. Za takav potez trebalo je puno hrabrosti, promišljanja i planiranja, a kao rezultat moje predanosti nastao i brend Mucca. Inspiracija za ime brenda bila je moja kćer Antonija koju od milja zovemo Mucca, priča Irena.

Posebnost Mucca torbi, nastavlja Irena, je ta što su svi komadi nosivi dvanaest mjeseci u godini. Odlikuju ih ravne linije, izrađene su od 100 posto vrhunske prirodne kože, a svaka torba ručno je šivana s posebnom pažnjom.

Vlasnice Mucca torbi uistinu su čvrste, samopouzdane i nadasve uspješne žene. One su jednostavne, elegantne i bezvremenske, upravo kao i komad torbe koji su odabrale za sebe, kaže Irena. Koliko su žene vjerne svojim Mucca torbama, dokazuje i činjenica da puno Ireninih klijentica posjeduje i nekoliko njenih rukotvorina.

A koji su modelu Mucca torbica najtraženiji?

Uistinu je teško selektirati Mucca torbe prema najtraženijem modelu jer od Mucce, Tašnice, Big Mame, Beguše, Monkey Baga, Mucce Summer i najnovijeg nam modela Mucce Glam, sve one jednako dobro kotiraju kod naših dragih dama.

Obzirom da imamo online shop, Mucca torbe dostupne su diljem svijeta, tako da su otišle i u New York, Japan, Koreju, Skandinaviju, Veliku Britaniju itd. Nedavno smo svoje tržište proširili na područje Australije i Novog Zelanda i to putem generalnog zastupnika za Muccu, Uppermode iz Sydneya. Mucce su za naša drage kupce dostupne i u Grazu, Zagrebu, Dubrovniku i Šibeniku, a tendencija je da djelujemo još i šire
, ispričala je Irena Mišić Fileš i za kraj nam otkrila koji je najljepši kompliment koji je dobila za svoj rad.

Moram zahvaliti svim divnim ženama koje me uvijek rado tetoše komplimentima vezanim za Mucce. Najljepši kompliment svakako je bio ovaj: "Kupila sam sebi torbu, a osjećam se kao da sam primila dar". Ove riječi izmamile su mi širok osmijeh i uvijek ih se rado sjetim.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju