Festival Forestland, koji se održava 21. i 22. srpnja u Međimurju, na putu je da postane najdugovječniji festival u Hrvatskoj, kao festival elektronike, trapa, hip hopa, glazbe općenito, a da se održava u kontinuitetu.

 
Festival Forestland, koji se održava 21. i 22. srpnja u Međimurju, na putu je da postane najdugovječniji festival u Hrvatskoj, kao festival elektronike, trapa, hip hopa, glazbe općenito, a da se održava u kontinuitetu.

U posljednjih 11 godina tip publike koji posjećuje festival mijenjao se, mijenja se ciljna publika, posjetitelji, no Forestland ostaje Forestland. Sam festival je namijenjen svima, sa svoje tri pozornice u svakom trenutku posjetitelju različitih ukusa može dati zabavu kakvu on želi, tip glazbe koji je različit, vrstu partyja koji varira i koji mu odgovara. Na festival dolaze studenti, mladi, stariji rejveri, partijaneri, ljudi koji žele vidjeti festival, turisti, domaći i strani gosti.

Ako volite prirodu i dobru glazbu, ovo je festival koji će vas oduševiti. Naime, kad prođete kroz polje suncokreta, tunel od preko 200 metara i uđete na prostor festivala koji izgleda poput nečeg iz Las Vegasa, shvatit ćete zašto je ponekad dobro okrenuti se u smjeru Međimurja i posjetiti i ovaj kraj Hrvatske.

Shvatili smo da se DJ-ice nepravedno zapostavlja, pa smo odlučili to promijeniti.

Ove godine stiže preko 60 DJ artista, 10 live actova, pjevača, repera, hip hop izvođača, plesnih skupina, sve to na tri pozornice i na gotovo 10 hektara Forestlanda. Energija i sloboda koju pruža glazba je neopisiva i slobodna i to nas veseli prikazati. Uz izvođače koji nam stižu ponovo sa svih krajeva svijeta, od Izraela i Kine, do Australije i Velike Britanije i Slovenije, Forestland je odličan razlog za provozati se autocestom A4 putem Brezja, govori nam organizator Krešo Biškup.

All Female Forestroom

No ono po čemu je ovogodišnji, sada već kultni Forestland poseban jest to što će se prvu večer festivala, 21. srpnja, održati nastupi DJ-ica.

Kako nam kaže organizator, Forestroom je druga pozornica koja je ime dobila još 2016. po popularnom konceptu "Boiler Room".
To je ozbiljna, techno i tech-house pozornica na kojoj su u posljednjih sedam godina nastupala velika i važna techno i electro imena poput Umeka, Nushe, Insolate, Petra Dundova, The Yellowheadz, gotovo svi važniji hrvatski i regionalni izvođači, Alex Kenji, veliki Ferreck Dawn, ali i nadolazeća imena poput Ted Funke i Dino DZ-a, producenata i DJ-a iz Slovenije, E-Basea, Nika Orošija, Yakke i Mike Valea.

Forestland Forestland (Foto: Privatna arhiva)

No ove godine taj koncept dobio je novu ideju.

Ono što smo odlučili u 2023. je da prvi dan Forestroom pozornice bude posvećen ženskim DJ izvođačima. Smatramo da ih se nepravedno možda i zapostavlja i odlučili smo da će tog dana od 20:00 sati pa sve do 10 ujutro priliku nastupa imati samo ženski izvođači, Rosana Rabuza, Risa Brown, Lena Glish, Emily, Andrea Fox i druge. Sigurni smo da će vas kvaliteta, odabir glazbe i energija ostaviti bez daha, ističe Krešo.

Tatoo majstori, brijačnica, zip line...

Ako pak na ovom festivalu poželite novu tetovažu, odvesti svog dragog brijaču, spustili se zip lineom ili naprosto uživati u hrani, sve to možete na jednom mjestu.

Protekle godine na festivalu smo po prvi puta imali Tattoo Shop i Barbershop, posjetili su nas prijatelji iz Askari Barbershopa iz Slovenije koji se vraćaju i ove godine. Josh je i DJ, a protekle je godine zamijenio playere mašinicom i sredio brade i frizure polovici posjetitelja. Tattoo Shop nam dolazi iz Križevaca, vraća se Marin Ronch i Ana koji su vlasnici Mrlja Tattooa, napominje organizator.

Krešo Biškup Krešo Biškup (Foto: Privatna arhiva)

Nema najave i rezervacije termina, pa na licu mjesta možete biti spontani i upustiti se u novu pustolovinu, a sve dodatno začiniti spuštanjem zip lineom i okrijepom u Food Truck zoni, gdje vas čekaju čak četiri različita tipa hrane, uključujući i vege opcije i smoothie bar.

Svoje ulaznice možete kupiti na entrio.hr, a za sve dodatne informacije pratiti društvene mreže Forestlanda.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju