U petak 29.4. u 19h u Studiju EXIT (Gundulićeva 37/1) možete pogledati predstavu "Na rubu pameti" u izvedbi Kristijana Petelina, a u subotu 30.4. u 20h u Teatru EXIT kultnu životnu komediju Zijaha A. Sokolovića "CABAres CABArei."

Ovaj kazališni vikend provedite uz dvije Exitove monodrame.

Monodrama Na rubu pameti, nastala prema klasiku Miroslava Krleže objavljenom 1938., premijerno je izvedena u travnju 2021. kao diplomski ispit iz Scenskog govora pod mentorstvom red. prof. art. Tomislava Rališa.

Radnja ove monodrame vrti se oko junaka romana kojemu Miroslav Krleža nije dao ime, već ga je odlučio oslovljavati „doktorom”, kojemu se život počinje urušavati nakon što prvi put odluči izgovoriti ono što zaista misli te, prilikom večere, svog poslodavca nazove kriminalcem i moralno bolesnim čovjekom.

U subotu 30. travnja Zijah A. Sokolović ponovno stupa na scenu Teatra EXIT sa svojom životnom komedijom CABAres CABArei koja već 29 godina kod publike izaziva grohotan smijeh, knedlu u grlu i suzu u oku. Exit Vladimir Radojčić (Foto: PR)

Sokolovićeva tragikomična, filozofska i ironična promišljanja i zapažanja o sitnicama koje nas svakodnevno okružuju zasigurno će vas nasmijati do suza, ali i natjerati da razmislite o životu i o neumoljivoj krizi srednjih godina.

Predstava je to o upoznavanju, o iskustvu, o običnom danu, o uspjehu i neuspjehu, o dogovaranju, o borbi mišljenja, o hrani, o zdravom razumu, o vožnji autom, o budućnosti, o kazalištu kao frižideru zabluda o mediokritetima, o rodbini, o zaostalosti, o pomirenju sa životom, o budalama, o seksu i starosti. Exit Luka Vuković (Foto: PR)

Ulaznice su dostupne na blagajni Teatra EXIT (Iica 208), sat vremena prije početka izvedbe na blagajni Studija EXIT (Gundulićeva 37/1) i na www.ulaznice.hr.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju