Jedan od materijala koji uvijek ima svoje obožavateljice, posebno kada biraju komade za svečanije prigode, je saten.

Galerija Satenske haljine su odličan odabir za svečane prigode Zara, 39,95 eura Mango, 69,99 eura +9 Massimo Dutti, 149 eura

Raskošne satenske komade lako je zavoljeti jer bez obzira na to radi li se o bluzi, suknji ili haljini od satena, ormaru dodajemo komad koji će svakom našem izdanju osigurati dozu elegancije i ženstvenosti.

U toplijem dijelu godine posebno su popularne satenske haljine i to slip modeli koji funkcioniraju odlično u raznim prigodama, od druženja s prijateljicama sve do odlaska na vjenčanje.

Za sve dame koje planiraju kupnju satenske haljine, modni stručnjaci izdvojili su nekoliko savjeta na koje bi bilo dobro obratiti pozornost prilikom kupovine.

  1. Provjerite sastav materijala. Ako želite dugo uživati u vašoj satenskoj haljini, investirajte u kvalitetniju opciju. Saten naime može biti tkan od raznih vrsta materijala, među kojima su poliester, ali i svila.
  2. Nemojte kupovati preuske satenske haljine jer bi takvi modeli mogli istaknuti sve ono što ne želite istaknuti. Osim toga, na visokim temperaturama stvari bi mogle postati ljepljive.
  3. Provjerite etiketu s uputama za održavanje kako biste se uvjerili da će vam ono odgovarati. Primjerice, kod nekih haljina dozvoljeno je samo kemijsko čišćenje. Dobro razmislite je li to opcija koja vam odgovara.

Mango, 69,99 eura Mango, 69,99 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

A kako kombinirati saten?

Ovisno o prigodi, satenske haljine mogu se kombinirati na razne načine. Pritom je i ovdje dobro pripaziti na neke stvari.

  • Pažljivo birajte donje rublje jer se ispod satenske haljine ocrtava više nego inače. Birajte opcije bez šavova.
  • Nemojte se oblačiti u saten od glave do pete. Jedna ili dva komada od satena su dovoljni.
  • Kombinirajte saten s drugim materijalima kao što su traper ili koža, posebno ako satensku haljinu nosite u nekoj ležernijoj prigodi.

I na kraju zašto kupiti satensku haljinu?

Osim što se radi o elegantnoj opciji, prema pisanju magazina Vogue satenske haljine su i trend koji će dominirati proljećem.

Kažu da se radi o svestranom proljetnom artiklu koji se može nositi uvijek iznova. I u raznim prigodama. Tako u kombinaciji sa sakoom satenska haljina postaje dio sjajnog poslovnog izgleda.

Pogledajte kakve se haljine nose na hrvatskim ulicama u prvim tjednima proljeća Haljine su omiljeni dio proljetne garderobe Haljine kao dio zagrebačkih street style izdanja Haljine kao dio zagrebačkih street style izdanja +12 Haljine kao dio zagrebačkih street style izdanja

Za sve dame koje bi ovo proljeće rado u svoj ormar dodale (još) jednu satensku haljinu u galeriji na početku teksta izdvojili smo dio trenutne ponude trgovina.

Monki, 12 eura Monki, 12 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju