Svatko od nas ima ili priželjkuje prsten iza kojeg stoji priča o snažnim emocijama i na prstu stoji kao podsjetnik da prigrlimo svoje snove jer to je prvi korak do uspjeha i stvaranja remek-djela poput onih s kojima je ovo posebno prstenje oslikano.

Galerija FREYWILLE edicija prstenja 18 kt Gold & Diamonds FREYWILLE edicija prstenja 18 kt Gold & Diamonds FREYWILLE edicija prstenja 18 kt Gold & Diamonds +25 FREYWILLE edicija prstenja 18 kt Gold & Diamonds

Upravo sve to je nova edicija FREYWILLE prstenja 18 kt Gold & Diamonds, od kojih smo izdvojili tek nekoliko prstena u našoj galeriji. U ovim se posebnim komadima nakita skriva moć ljudske mašte.

Umjetnička djela kakva viđamo na slikarskim platnima pretočena su u malo. Ovako detaljno dizajnirano prstenje nadahnuto je remek-djelima svjetskih umjetnika te u kombinaciji sa zlatom i dijamantima slavi žensku energiju i strast.

Da bi ova kolekcija nakita nastala, prvo je bila potrebna mašta, zatim razumijevanje umjetnosti pa tek onda sposobnost da se najbolje od najboljeg poveže u zaokruženu priču. Svi prsteni još od 1951. godine ručno se oslikavaju. Izvedba ujedinjuje autentičnu tehniku finog emajliranja i najljepša remek-djela majstora slikarstva.

FREYWILLE edicija prstenja 18 kt Gold & Diamonds FREYWILLE edicija prstenja 18 kt Gold & Diamonds (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

Šareni motivi nastaju tehnikom emajliranja koja potječe iz 18. stoljeća. Svaka se boja nanosila pojedinačno te posebno pekla na točno određenoj visokoj temperaturi. Stručnjaci za tu tehniku morali su savladati stopostotnu preciznost jer je emajl često pucao zbog pogrešne temperature pečenja i vremena provedenog na vrućini. Danas je FREYWILLE usavršio tehniku izrade i koristi tehniku fuzije 18-karatnog zlatnog praha s emajlom, čime se postiže sjaj svakog komada nakita.

FREYWILLE 18kt gold&diamonds edicija slavi ljudske snove, stvaralačku moć čovjeka i predstavljaju zrcalo mašte.

FREYWILLE edicija prstenja 18 kt Gold & Diamonds FREYWILLE edicija prstenja 18 kt Gold & Diamonds (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

Najstrastveniji ples na svijetu u prstenu koji plijeni pozornost

U ovoj njihovoj najekskluzivnijoj ediciji nakita pažnju plijeni prstenje pod nazivom Tango. Inspirirano je djelima umjetnika čiji su radovi utkani u slikarsku povijest. Motivi koje možete pronaći u djelima Gustava Klimta, Claudea Moneta, Vincenta van Gogha, Alphonsea Mucha i Sandra Botticellia ''preslikani'' su u posebno dizajnirano prstenje. Dva zlatna prstena koja se isprepliću zapravo pokazuju koliko strasti i strpljenja utjelovljuje argentinski ples te prikazuje emotivan plesni zagrljaj.

  Prstenje Tango Prstenje Tango Foto: Tibor Marochini/Nova Studio

Prsten je asimetričnog oblika, pa ga ovisno o prilici možete drugačije zaokrenuti i tako stvoriti zanimljive oblike ovisno o kutu zakretanja. Živopisno oslikan emajl i kompozicija od 18-karatnog zlata stvorit će zanimljiv svjetlucavi efekt. Bilo da vam je ovaj prsten poklonio netko poseban ili se noseći ga osjećate i sami posebno, na ruci će vam predstavljati trenutke u životu kojima ne možete odoljeti pa im se s povjerenjem prepuštate i dopuštate da vam dotaknu srce.

Dragocjeni dijamant, slikarsko remek-djelo i zlatni umjetnički okvir

Baš poput slikarske palete ili kaplje boje među prstenjem Luna Piccolissima posebno se ističe prsten Éternitè Luna Piccolissima iz Van Goghove kolekcije, nadahnut najpoznatijim djelom tog velikana – ''Zvjezdana noć'' koje je pretočeno u raskošan model savršen za posebne trenutke.

FREYWILLE edicija prstenja 18 kt Gold & Diamonds FREYWILLE edicija prstenja 18 kt Gold & Diamonds Foto: Tibor Marochini/Nova Studio

Prstenje Luna Piccolissima izrađeno je od 18-karatnog zlata, a prepoznat ćete ga po okruglom raskošnom elementu od emajla koji poput umjetničkog okvira okružuje dragocjeni dijamant.

Još su neka Monetova djela utkana u ove dragocjene komade nakita, a ovisno o raskošnosti boja i efekta koji želite postići, iz edicije Luna Piccolissima možete odabrati one s kojih mnogi neće moći skinuti pogled.

Minimalizam koji će sigurno biti primijećen

Prstenje u ediciji Etoile, sjedinjuje minimalistički dizajn nakita s umjetnički ukrašenim emajlom uokvirenim 18-karatnim zlatom. Deblji ili tanji prsten jednako će plijeniti pažnju svakog kome pružite ruku.

FREYWILLE edicija prstenja 18 kt Gold & Diamonds FREYWILLE edicija prstenja 18 kt Gold & Diamonds (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

Iz te edicije posebno nam je za oko zapeo onaj na kojem se nalaze slike inspirirane djelima austrijskog slikara, grafičara i arhitekta Friedensreicha Hundertwassera, čiji crteži pomalo izgledaju naivno i dječje, ali kompozicijom, bojama i idejom osvajaju na prvu. Budući da je taj umjetnik bio i arhitekt, svoje građevine promatrao je kao vrijedne čovjeka te je smatrao da je individualno uređenje fasade, okvira i zida oko prozora pravo svakog čovjeka. Ta je vizija utkana i u njegova slikarska djela.

Lebdeći prsten koji odiše otmjenošću

Ženska energija uvijek je u fokusu ovog dragocjenog nakita. Edicija Victoria slavi snažnu ženu koja teži ostvarenju svojih snova. Prstenje te edicije predstavljaju moć i eleganciju. Dizajn prstena Victoria poseban je jer njegov glavni dio izgleda kao da lebdi na profinjenoj zlatnoj igli koja je okrunjena najljepšim dijamantom. Vrlo kreativan, a u izvedbi ipak jednostavan i čist dizajn odiše otmjenošću i ugodan je za nošenje. Emajl je oslikan slikama već spomenutih umjetnika, a mi izdvajamo onaj inspiriran djelom Gustava Klimta.

  FREYWILLE edicija prstenja 18 kt Gold & Diamonds FREYWILLE edicija prstenja 18 kt Gold & Diamonds Foto: Tibor Marochini/Nova Studio

Svo prstenje iz edicije 18 kt Gold & Diamonds, ali i ostali nakit kojem se posvećuje vrhunska preciznost možete razgledati i isprobati ekskluzivno u trgovini FREYWILLE u Zagrebu i tako začiniti svaku odjevnu kombinaciju sjajem 18-karatnog zlata i dijamanata.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom FREYWILLE po najvišim profesionalnim standardima.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju