dm i u 2017. podržava radionicu za samohrane roditelje i jednoroditeljske obitelji

U utorak 24. siječnja održana je prva ovogodišnja Čakulaonica, radionica za samohrane roditelje i jednoroditeljske obitelji, na kojoj je najavljena suradnja sa Studijskim centrom socijalnog rada Pravnog fakulteta u Zagrebu u svrhu provođenja terenske prakse studenata 2. godine socijalnog rada.

U okviru kolegija „Socijalni rad s obitelji“ studenti obavljaju terensku praksu u različitim ustanovama i udrugama kako bi se upoznali s problematikom i modelima pružanja podrške različitim obiteljima. Uključivanjem u Udrugu SRETNE MAME, studenti će osim upoznavanja s načinom funkcioniranja Udruge, steći uvid u specifične životne okolnosti samohranih roditelja i jednoroditeljskih obitelji s ciljem razvijanja senzibilnosti i razumijevanja prema ovoj skupini roditelja.

dm će i u 2017. godini nastaviti pružati podršku Čakulaonicama čiju je važnost prepoznao prošle godine u lipnju kada se priključio projektu zbog njegove važnosti za podizanje svijesti zajednice o izazovima samohranih roditelja i jednoroditeljskih obitelji.

"Svaki roditelj koji je na sebe preuzeo odgovornost i veselje odgoja djeteta je hrabar, a posebno su hrabri oni roditelji koji su istovremeno i mama i tata, a vikendom i baka. Ponosni smo što je dm dio radionica koje im osiguravaju podršku u rješavanju izazova s kojima se susreću kako u privatnom tako i u poslovnom životu", izjavila je Dubravka Štefanac-Vinovrški, menadžerica marketinga i odnosa s javnošću u dm-u.

dm poziva sve zainteresirane roditelje da se prijave za sudjelovanje na Čakulaonici koja će se održati 21. veljače, putem e-maila info@sretnamama.hr. Broj mjesta je ograničen (do 20 roditelja po radionici).

Sve novosti i detalje o projektu Hrabre Mame & Tate i o Čakulaonicama možete pratiti na portalu sretnamama.hr.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju