Kada je danska kraljica Margareta II. prije nekoliko dana najavila da će 14. siječnja ove godine abdicirati, iznenadila je javnost. Iako se u posljednje vrijeme sve više piše o njezinim problemima sa zdravljem, odlazak s prijestolja ipak je bio neočekivan.

Galerija Modna izdanja princeze Mary - 1 Modna izdanja princeze Mary - 2 Modna izdanja princeze Mary - 3 +14 Princeza Mary i princ Frederik na novogodišnjem primanju

Margareta je najavila da će je naslijediti princ Frederik, njezin najstariji sin, i njegova supruga princeza Mary. Ova vijest stiže samo nekoliko tjedana nakon skandala koji je Frederik prouzročio nakon što je snimljen u Madridu u društvu 47-godišnje glumice Genoveve Casanove.

Modna izdanja princeze Mary - 1 Prvo pojavljivanje princeze Mary nakon vijesti da će uskoro postati kraljica (Foto: Profimedia)

Fotografije na kojima se vidi kako je s Genovevom otišao na izložbu, šetao parkom, večerao u poznatom restoranu te potom prenoćio u njezinom stanu, šokirale su Dance. Odmah su krenule priče o aferi koje je Genoveva opovrgnula, ali s obzirom na nezgodne fotografije rijetki vjeruju u to da princ nije imao aferu s njom.

Modna izdanja princeze Mary - 4 Princeza Mary i princ Frederik na novogodišnjem primanju (Foto: Profimedia)

Frederik i Mary nisu komentirali ove glasine, a jučer su se prvi put pojavili u javnosti nakon vijesti da će preuzeti krunu. Na tradicionalno svečano novogodišnje primanje u palači Amalienborg došli su nasmijani od uha do uha.

Modna izdanja princeze Mary - 3 Princeza Mary na kraljevskom vjenčanju u Jordanu (Foto: Profimedia)

Par se upoznao 2000. godine u Sydneyju. Australka Mary udala se za Frederika 2004. godine, a u braku su dobili četvero djece. Danci obožavaju Mary, a vole je i modni kritičari diljem svijeta.

Modna izdanja princeze Mary - 17 Princeza Mary u društvu kraljice Letizije (Foto: Profimedia)

Na glasu je kao jedna od najbolje odjevenih članica kraljevskih obitelji i kao njezinu glavnu modnu konkurenticu mediji često izdvajaju kraljicu Letiziju.

Zavirite u galeriju i razgledajte najbolja modna izdanja buduće danske kraljice, princeze Mary.

Modna izdanja princeze Mary - 13 Princeza Mary u kombinezonu Stelle McCartney (Foto: Profimedia)

Neka druga vremena: 10 slavnih žena prije nego što su postale kraljice stila Modni stil Catherine Middleton nekad i sad Modni stil Catherine Middleton nekad i sad Modni stil Melanije Trump nekad i sad +7 Modni stil Amal Clooney nekad i sad

Princeza protiv kraljica: Je li Mary elegancijom nadmašila i Raniju i Camillu? Haljina modne kuće Badgley Mischka Bluza brenda Red Valentino Kraljica Rania, kraljica supruga Camilla i princeza Mary +0 Kraljica Rania, kraljica supruga Camilla i princeza Mary na susretu u rezidenciji Clarence House

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju