Kakva je frizura najbolja za tanku kosu, pitanje je koje muči nemali broj žena, bilo da je njihova kosa oduvijek tanka i rjeđa ili ako se s godinama prorijedila. Pronašli smo odgovor na to pitanje, kao i savjete kako najbolje njegovati takvu kosu.

Sve više žena već oko 30. godine primijeti da im se kosa prorijedila i postala tanja, što može biti posljedica nepravilnog rada štitnjače, nedostatka željeza i sličnih zdravstvenih problema. Upravo zato mnoge žene upravo u tridesetima mijenjaju način šišanja i frizuru.

Frizura bob, lagano slojevito ošišana kosa dužine do ramena ili kraća te pramenovi najbolji su izbor za žene s tankom i rijetkom kosom

--frizerka Nikolina Perković

Kosa, naravno, može i prirodno biti tanja i rjeđa. U svakom slučaju, rješenje postoji, pa i tanašna kosa može izgledati gušće, punije i ljepše. To se, prije svega, postiže načinom šišanja i pravilnim bojenjem.

Tanka kosi ne bi smjela biti duža od ramena, a idealno će biti ako je njezina duljina do brade, odnosno uha. Ako je kosa duža od ramena, svakako bi trebalo nositi šiške koje mogu biti i duže. U svakom slučaju, poželjno je da se nešto zbiva oko lica, odnosno da je oko lica kosa kraća i lepršavija, što će otvoriti lice, kaže frizerka Nikolina Perković iz studija Nikas te predlaže 3 frizure koje najbolje odgovaraju ženama s tankom i rijetkom kosom:

1. Bob je kao stvoren za žene s tankom kosom. Takav geometrijski oblik frizure, kod koje je kosa oštrije ili blaže ravno rezana, dat će privid punoće, savjetuje Nikolina.

2. Lagano slojevito ošišana kosa drugi je najbolji način šišanja. Kod takve frizure gornji, najkraće ošišani sloj kose, malo će "odskočiti" te će, osim vizualno, kosa i na dodir imati punoću i biti prpošnija.

Shag je modernizirana verzija frizure popularne sedamdesetih godina i devedesetih u eri grungea Nosi se "shag": Frizura koja će osvojiti i ljubiteljice zaglađene kose

Kosa u boji breskve Kosa u boji breskve: Trend zbog kojeg će se žene (napokon) odlučiti na promjenu

3. Pramenovi i preljevi najbolji su izbor za žene s tankom kosom kada je riječ o bojenju.

Kombinacija svjetlijih i tamnijih vlasi kose stvorit će iluziju volumena i punoće, dobit će se dinamika i dubina, kaže Nikolina te napominje da se tanka kosa i puno više masti, zbog čega bi ju trebalo prati svaki dan te njegovati preparatima za volumen kose.

Baš zato jer se tanka kosa treba često prati, kraća frizura, osim što estetski najbolje izgleda, i najpraktičnija je jer ju brže operete i osušite, kaže frizerka Nikolina Perković i nastavlja:

Na tanku kosu nemojte nanositi regenerator jer će već za nekoliko sati biti masna. Umjesto regeneratora koristite sredstvo za lakše raščešljavanje namijenjeno za masnu kosu. Također, opranu kosu nemojte prejako trljati ručnikom jer se tanke vlasi lako zamrse.

Pronađite frizuru za sebe: 10 slavnih žena zbog kojih poželimo odrezati kosu Slavne žene s kratkom kosom - 8 Slavne žene s kratkom kosom - 10 Slavne žene s kratkom kosom - 9 +6 Slavne žene s kratkom kosom - 1

Uz klasični šampon za volumen Nikolina preporučuje i korištenje sprejeva, pjena, a naročito praha za volumen kose. Među boljim prahovima za volumen kose jest onaj talijanskog brenda Davines teksture sitne poput zrnca soli koji se utrlja u korijen te u trenutku podigne kosu. Dobra je vijest i da je proizvod ekološki.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju