Za Melaniju Trump, bivšu prvu damu SAD-a, može se reći da je bila i prva dama među prvim damama kada je riječ o štiklama. Najčešće je nosila salonke modne kuće Christian Louboutin, besprijekornog dizajna s prepoznatljivim crvenim potplatom i tankom potpeticom višom od deset centimetara.

Galerija Melania Trump u štiklama Christian Louboutin Melania Trump u štiklama Christian Louboutin Jill Biden u Diorovim štiklama +4 Brigitte Macron u štiklama modne kuće Louis Vuitton

Tijekom vremena koje je provela kao prva dama Sjedinjenih Američkih Država Melania Trump pokazala je brojne fantastične modele slavnih louboutinki, a jedan od najzapaženijih bio je bijeli prošaran cvijećem koji je nosila uz zelenu midi haljinu.

Melania Trump u štiklama Christian Louboutin Melania Trump u štiklama Christian Louboutin (Foto: Guliver image)

U garderobi aktualne prve dame SAD-a Jill Biden ističu se pak štikle modne kuće Dior, model J'Adior izrađen od pamuka. Jill ima nekoliko pari tih štikli, među kojima i vrlo elegantan crni koji je jednom prilikom nosila uz outfit u kombinaciji plave i crne boje. Štikle J'Adior prepoznatljive su po otvorenoj peti i natpisu modne kuće Dior na remenčiću koji drži petu.

Jill Biden u Diorovim štiklama Jill Biden u Diorovim štiklama (Foto: Guliver image)

Prva dama Francuske Brigitte Macron je pak velika obožavateljica salonki francuske modne kuće Louis Vuitton s prepoznatljivim ukrasom u obliku metalnog detalja iznad potpetice. Upečatljive štikle imala je i bivša prva dama Meksika Angelica Rivera, a jedno od njezinih wow-izdanja bilo je ono za posjet Elizejskoj palači u Parizu, kada je uz usku crnu haljinu sa zlaćanom podstavom kombinirala crne salonke s metalnom iglenom potpeticom.

Angelica Rivera, bivša prva dama Meksika, u crnim štiklama s metalnom potpeticom Angelica Rivera, bivša prva dama Meksika, u crnim štiklama s metalnom potpeticom (Foto: Profimedia)

Najbolje štikle nosi:

glasova:

Michelle Obama nije nosila vrlo visoke potpetice, no i njezine cipele umjerene visine potpetice bile su zapažene, poput lakiranih crvenih salonki u kojima je sa suprugom Barackom Obamom gostovala kod Opre Winfrey.

Jill Biden: Tako dobre ljubičaste štikle za posjet bazilici Gospe Guadalupske Jill Biden posjetila je baziliku Gospe Guadalupske u Mexico Cityju - 4 Jill Biden posjetila je baziliku Gospe Guadalupske u Mexico Cityju - 6 Jill Biden posjetila je baziliku Gospe Guadalupske u Mexico Cityju - 2 +2 Jill Biden posjetila je baziliku Gospe Guadalupske u Mexico Cityju - 1

Kraljica Letizia: Jedine štikle koje vam trebaju u ormaru ako rijetko nosite visoke potpetice Kraljica Letizia Elegantno izdanje kraljice Letizije Elegantno izdanje kraljice Letizije - 3 +2 Elegantno izdanje kraljice Letizije - 5

Jedne od najboljih štikli hrvatske prve dame Sanje Musić Milanović su one koje je nosila za posjet OŠ-u Trsat, a riječ je o crnom modelu efektnog asimetričnog dizajna.

Sanja Musić Milanović u crnim štiklama 2015. godine Sanja Musić Milanović u crnim štiklama 2015. godine (Foto: Goran Kovacic/Pixsell)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju