Iako gusta kosa obično izaziva divljene drugih, vlasnicama zna predstavljati opterećenje. Odabir najbolje frizure za gustu kosu zna biti izazovan jer svi žele opciju koja će izgledati dobro, a koja nam neće oduzimati previše vremena prilikom održavanja.

Galerija Krysten Ritter Vanessa Hudgens Gabrielle Union +1 Rachel McAdams

Iako vam se možda ne čini tako, jedna od frizura o kojoj biste trebali razmisliti i koja će zadovoljiti sve ove zahtjeve je - bob. Bitno je samo odabrati neku od verzija koje najbolje odgovaraju gustoj kosi.

Mišljenje frizera je da je bob svevremenska, ikonska frizura, a kada je uspoređuju s ormarom kažu da je to kao da ste vlasnica stvarno sjajne torbe ili nevjerojatnog kaputa. Frizura koja se ističe. I ta frizura nije stvorena samo za tanku ili kovrčavu kosu.

Bob frizura je uvijek popularna Bob sa slatkim zaokretom: Verzija omiljene frizure koju želimo isprobati ovog proljeća

U nastavku donosimo šest verzija boba koje su prema mišljenju stručnjaka kao stvorene za gustu kosu.

1. Kratki čupavi bob

Ako želite jednostavno i šik bob frizuru, neka bude kratka i neka bude čupava. Ovaj bob je frizura s asimetrično ošišanim vrhovima i puno teksture koja izgleda sjajno na gustoj kosi.

2. Tupi bob sa šiškama

Ovo je inačica boba koja nikad ne izlazi iz mode i odličan je izbor za sve tipove kose, uključujući i gustu kojom je ponekad teško upravljati.

Krysten Ritter Krysten Ritter (Foto: Profimedia)

3. Shaggy bob sa šiškama

Šiške u kombinaciji sa shagom izgledaju sjjano. Radi se o čupavoj verziji prethodne frizure koja će kosi donijeti dozu opuštenosti.

Vanessa Hudgens Vanessa Hudgens (Foto: Guliver Image)

4. Dugi slojeviti bob

Bob dužine do ramena s puno slojeva odlična je opcija kada želite gustu kosu učiniti "lakšom" i dodati joj pokret. Kada se zahvaljujući slojevima ukloni težina s guste kose frizura će jednostavno bolje "ležati". Ako želite prirodan izgled, kosu sušite na zraku.

Gabrielle Union Gabrielle Union (Foto: Guliver Image)

5. Asimetrični bob

Prema mišljenu stručnjaka, gusta kosa može podnijeti asimetričan rez. Štoviše, smatraju da asimetrična verzija boba u kombinaciji s gustom kosom izgleda posebno upečatljivo, a preporučuju duboki razdjeljak sa strane kako biste dodali dozu holivudskog glamura.

Rachel McAdams Rachel McAdams (Foto: Guliver Image)

6. Lob

I na kraju, za sve koji ne žele prekratke frizure, tu je lob, duža verzija boba. Ono čime se možete zaigrati su tetstura i šišanje na način da kosa naprijed bude duža, a natrag kraća. Kako bi lob istovremeno bio snažan, ali i živahan stanjite kosu.

Priyanka Chopra Priyanka Chopra (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju