Prije nego što zakoračimo u Novu godinu, a dizajneri interijera počnu diktirati pravila za 2018. godinu, vrijeme je da se prisjetimo najboljih trendova koji su bili iznimno poželjni u našim domovima

Galerija Dom (Foto: Living4 media) Retro pink (Foto:Living4media) Kiuhinjksi elementi u dvije boje (Foto:Living4media) +7 Tople boje u domu (Foto:Living4media) 1. Retro paleta boja
Pastelna nijansa prljavo ružičaste boje i svijetlo plave krasile su brojne domove kasnih 80-ih i ranih 90-ih. No sada su se te boje vratile i ponovno "uvukle" u naše prostore, zidove, namještaj i dekoracije.

2. Namještaj u dvije boje
Različite boje u kuhinji i na ormarićima ili na šanku u kuhinji trend su ove godine. Pri uređenju doma pažljivo odabrane i usklađene boje ostavit će dojam profinjenosti bez obzira na cijenu namještaja.

3. Topli tonovi
Uređenje doma uz pomoć toplih boja ponovno je popularno. Takav dekor za razliku od hladnih boja koje su godinama boravile na našim zidovima, odličan je način za podizanje raspoloženja i preslikavanja osobnosti.

4. Mjedeni predmeti
Ovo je jednostavan način za nadogradnju stila u vašem domu. Mjedene lampe, plafonjere i lusteri istovremeno izgledaju retro i moderno, a materijal daje toplinu i sjaj.

Cvjetni uzorci stvaraju toplinu i uvijek su IN. Lako se kombiniraju s postojećim klasičnim ili modernim namještajem i sigurna su opcija da vaš prostor bude zapažen.

5. Veliki cvjetni uzorak
Cvjetni detalji su istovremeno boho i ženstveni. Stvaraju toplinu, lako se kombiniraju s postojećim klasičnim ili modernim namještajem i sigurna su opcija da vaš prostor bude zapažen.

6. Drveni komad namještaja
Drvo kao detalj koji govori za sebe popularan je trend ove godine. Unosi dašak prirode i savršeno ukrašava prostor na jedinstven i suptilan način. Pogotovo kada je drvo u svom prirodnom obliku, onda je to definitvno originalan komad namještaja dekorativne prirode.

7. Ručno rađena drvena rasvjeta
Drveni ručno rađeni lusteri su mnogo više od izvora svjetlosti. Uklopit će se u svaki interijer, a vi ćete se na taj način približiti prirodi. Odmak od klasičnih lustera i običnog osvjetljenja pružiti će vašoj prostoriji potpuno drugačiju atmosferu.

8. Jarke boje
Lijepo je vidjeti da se žuta boja vratila zajedno s drugim bojama poput crvene. To je veliki napredak od proteklih godina, kada je većina ljudi igrala na sigurno sa neutralnim i hladnim bojama.

9. Namještaj od baršuna
Namještaj od baršuna veliki je trend. Ovaj materijal većina je prigrlila. No ako niste tako hrabri da stavite veliki komad namještaja u baršunu, možete se poigrati malim detaljima, poput baršunastog jastuka ili deke.

10. Geometrijski uzorak
Geometrijski uzorci oduvijek su popularni. Više živosti i razigranosti u vašem domu možete postići upravo geometrijskim uzorkom. Najpopularnije su geometrijske tapete koje morate pažljivo izabrati, ali u konačnici riječ o uzorcima koji odgovaraju svakom prostoru i zato su iznimno popularni svake godine. Geometrijski uzorak (Foto:Living4media) Geometrijski uzorak (Foto:Living4media) Foto: Living4media

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju