Nakon veličanstvenog posljednjeg ispraćaja, koji je pratila polovica svjetske populacije, lijes kraljice Elizabete II. u ponedjeljak navečer, u krugu obitelji, položen je u obiteljsku grobnicu u kapeli sv. Jurja u dvorcu Windsor. Kraljica je pokopana uz supruga, princa Filipa, oca, kralja Đuru VI., majku, kraljicu Elizabetu i sestru, princezu Margaret.

Galerija Najdirljivije fotografije s posljednjeg ispraćaja kraljice Elizabete II. - 7 Najdirljivije fotografije s posljednjeg ispraćaja kraljice Elizabete II. - 1 Najdirljivije fotografije s posljednjeg ispraćaja kraljice Elizabete II. - 9 +6 Sophie od Wessexa nježno je zagrlila princa Georgea

Na višesatnoj pogrebnoj ceremoniji u Londonu zabilježeni su brojni trenuci koji će ući u povijest, kao i sam pogreb kraljice Elizabete II., najdugovječnijeg vladara Ujedinjenoga Kraljevstva. U prvom planu bila je, naravno, najuža obitelj kraljice, koja ju je dostojanstveno ispratila na posljednji počinak.

Najdirljivije fotografije s posljednjeg ispraćaja kraljice Elizabete II. - 1 Kraljevska obitelj na putu prema Westminsterskoj opatiji (Foto: Profimedia, Afp)

Neke fotografije snimljene tijekom pogreba posebno su dirljive i moćne. Fotografi su tako zabilježili i trenutak u kojem je Sophie od Wessexa, supruga princa Edwarda, tijekom ceremonije u Westminsterskoj opatiji brižno zagrlila malog princa Georgea, koji je izgubio prabaku. I majka Catherine Middleton pokazala je nježnost prema sinu kada mu je položila ruku na nogu dok su sjedili u Westminsteru.

Catherine Middleton: Dostojanstvo i snaga buduće kraljice supruge koji su Britance učinili ponosnima Catherine Middleton Dostojanstvena Catherine Middleton - 4 Dostojanstvena Catherine Middleton na sprovodu kraljice Elizabete +6 Dostojanstvena Catherine Middleton - 6

Mnoge je dirnula i fotografija na kojoj kraljičin najdraži poni Emma stoji uz cestu kojom prolazi procesija s kraljičinim lijesom prema Windsoru. I Emma se na taj način oprostila od svoje gospodarice, kao i njezina dva korgija Muick and Sandy, koji su kraljicu čekali u njezinu domu u dvorcu Windsor, u kojem je i pokopana.

Najdirljivije fotografije s posljednjeg ispraćaja kraljice Elizabete II. - 8 Korgiji Muick and Sandy dočekali su kraljičin lijes u njezinu domu u Windsoru (Foto: Profimedia, Afp)

Kralj Charles III. i kraljevska princeza Anne "Sve će biti u redu": Pogled utjehe princeze Anne koja će uvijek biti tu za svoga brata

Deset najdirljivijih fotografija s posljednjeg ispraćaja kraljice Elizabete II., trenutke koji će ući u povijest, pogledate u galeriji na početku teksta.

Najdirljivije fotografije s posljednjeg ispraćaja kraljice Elizabete II. - 3 Sophie od Wessexa nježno je zagrlila princa Georgea (Foto: Profimedia, Afp)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju