Iako je na 93. Oscarima očekivano izostao glamur i modni šušur koji inače viđamo na ovoj dodjeli, materijala za analizu odjevnih kombinacija poznatih dama itekako ima.

Nakon svake dodjele modni kritičari tradicionalno slažu popise najbolje i najgore odjevenih žena. Ove godine došlo je i do preklapanja jer se kombinacije nekih dama mogu naći u obje kategorije.

Glumica Laura Dern stigla je na dodjelu u kreaciji modne kuće Oscar de la Renta. Crno-bijela haljina s voluminoznim pernatim donjim dijelom za neke je bila savršen odabir, a za druge totalni promašaj.

Isto se dogodilo i s haljinom Emerald Fennell, glumice, scenaristice i redateljice koja je nagrađena Oscarom u kategoriji najboljeg originalnog scenarija za svoj hvaljeni redateljski prvijenac Promising Young Woman.

Emerald je odjenula cvjetnu zelenu haljinu s ružičastim detaljima modne kuće Gucci. Kreacija ukrašena volanima nekima je bila preležerna za ovakvu prigodu, ali ima i onih koji su je pohvalili. S obzirom na to da je Emerald trudna, odabrala je model haljine u kojem će se osjećati najudobnije. S druge strane, kritičari smatraju kako ni trudnoća nije prepreka za vrhunsku eleganciju u jednoj od najvažnijih modnih noći u godini.

Glumica i pjevačica Andra Day odjenula je najseksipilniju kreaciju na ovogodišnjoj dodjeli. Međutim, mnogi smatraju kako zlatna kreacija Vere Wang jednostavno nije bila primjerena za Oscare.

Isto vrijedi i za glazbenicu H.E.R. koja nije oduševila kritičare u kreaciji modnog brenda Dundas.

Zavirite u galeriju, pogledajte 12 najgore odjevenih dama na 93. dodjeli Oscara i zatim glasajte u našoj anketi.

Najgore odjevena dama na 93. dodjeli Oscara je...

glasova:

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju