Kompatibilnost je komplicirana stvar. Ne slaže se svatko sa svakim, ali astrologija nam može pomoći da pronađemo zajednički jezik čak i s onima s kojima nam se isprva čini da odnos nikako ne bi funkcionirao. Iduća četiri horoskopska para smatraju se najkompliciranijima, ali čak se i oni u nečemu mogu slagati.

 

1. Najkompliciraniji ljubavni partneri: Blizanci i bik

Blizanci su društveni, promjenjivi zračni znak, dok je bik rezerviraniji, fiksni zemljani znak. Slikovito rečeno, bik je bujno zeleno polje, a blizanci su povjetarac koji prolazi poljem na svom putu prema nekamo drugdje. Ta dva znaka uvijek se u početku međusobno privlače zahvaljujući i životnoj radosti koju dijele (oboje su optimistični proljetni znakovi), ali odani bik lako se uznemiri zbog blizančeve sklonosti nestabilnostima u životu i njegove nemogućnosti da se smiri. Blizancu će se, primjerice lako dogoditi da zakasni na važan spoj jer je pregledavao društvene mreže što će bika razbjesniti.

Njihov ljubavni odnos je kompliciran jer bik žudi za dosljednošću koju blizanci ne uspijevaju pružiti, a blizanci žele nestalnost koja jednostavno nije dio bikove prirode.

Savjet: Blizanci i bik trebali bi se usredotočiti na to da se skupa dobro zabavljaju. Iako njihovo poimanje partnerstva ne može biti različitije nego što jest, oboje znaju kako uživati u lijepim stvarima i imaju besprijekoran ukus. Blizanci se možda neće odmah htjeti obvezati, ali će uvijek biti spremni za dobar izlazak.

2. Najkompliciraniji kolege: Jarac i ovan

I jarac i ovan su znakovi na koje Mars, planet akcije, razdvajanja i rata, ima veliki utjecaj. To čini oba znaka prilično kompetitivnima kada je riječ o dobivanju onoga što žele u karijeri. Dok jarac vjeruje u igru na duge staze i uspinjanje na ljestvici stepenicu po stepenicu, ovan želi žuriti prema svom uspjehu. Kad pokušavaju zajedno raditi na projektu sukobljavat će se jer ni jarac ni ovan ne rade dobro kad je netko drugi šef. I oboje su kardinalni znakovi koji nadahnjuju sve oko sebe, ali kada su prisiljeni međusobno se suočiti, stvari se kompliciraju.

Savjet: Premda i jarac i ovan žele biti šefovi, kada je u pitanju svakodnevnica, oboje imaju fleksibilan pristup i odgovara im promjenljiv raspored. Što se tiče atmosfere u uredu, i jarac i ovan iznimno su orijentirani na detalje i s njima je zabavno razgovarati na chatu. Možda bi trebali razmisliti o tome da podijele odgovornost umjesto da se svađaju oko toga.

Catherine Middleton u finom odijelu i najženstvenijim štiklama - 8 Smatrajte se posebnima: Doznajte koji je najrjeđi horoskopski znak

3. Najkompliciranija braća i sestre: Rak i strijelac

Rak je poznat po tome da obitelj voli više od svega. Koliko god odnos bio kompliciran, rak će pomaknuti planine za svoje najmilije.

Strijelac, s druge strane, ima suzdržaniji pristup obitelji, posebno kada je riječ o braći i sestrama. Strijelci imaju stroge granice kada je riječ o tome što obitelj zna, a što ne zna o njima. Rak je fleksibilan u obiteljskoj komunikaciji i može prihvatiti strijelčeve potrebe do određene granice, ali može dobiti i želju za kontrolom, smatrajući da je njegov način najbolji.

Raka boli kada sazna da su strijelčevi prijatelji i kolege saznali za važne događaje u strijelčevu životu prije njega. Nijedno nije pogrešno, ali ne olakšava njihov odnos.

Savjet: Rak i strijelac imaju vrlo različite stilove komunikacije, ali oboje vole biti glavni organizatori kada su u pitanju obiteljska okupljanja. Zbog toga čine sjajnu kombinaciju za organiziranje takvih druženja, bilo povodom blagdana ili proslave godišnjice braka za roditelje. I pritom se ne moraju svađati, kako to braća i sestre često čine.

Slika nije dostupna Jeste li jedan od tri najkarizmatičnija horoskopska znaka?

4. Najkompliciraniji prijatelji: Lav i škorpion

Škorpioni iskazuju svoju ljubav kroz intenzitet, dok lavovi pokazuju ljubav davanjem pažnje. Ali kada je riječ o prijateljstvu, ova dva znaka kompliciran su par. Škorpioni najbolje funkcioniraju u prijateljskim odnosima jedan na jedan, i gotovo su preintenzivni u tome da im svatko postane najbolji prijatelj. S druge strane, lavovi su više okupirani svojim okruženjem, grupnim chatom i širom zajednicom, a druženja jedan na jedan imaju samo s par pojedinaca iz svojeg širokog kruga prijatelja. Škorpion se uvrijedi kada mu lav ne želi posvetiti svaki svoj trenutak, a lava iscrpljuje kada mu se škorpion "prilijepi" na grupnom druženju.

Savjet: Lav i škorpion kao prijatelji mogu pronaći zajednički jezik kroz ljubav prema umjetnosti, filmu i kazalištu. Također dobro funkcioniraju u večernjim izlascima kada će si međusobno pomagati da zavedu nekog ili paziti jedno na drugo da ne popiju previše. Napomena za škorpione: prijateljstvo ne morati uvijek imati status kontakta za hitne slučajeve da bi vrijedilo, a za lavove - u redu je ponekad popustiti oprez.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju