Prvi Oscari u svojem punom sjaju nakon pandemije održani su u nedjelju navečer. Zvijezde su se zaželjele vrhunskog glamuram pa su na najvažnijem crvenom tepihu, koji je ove godine bio boje šampanjca, pokazale svoje najbolje toalete, baš kako i priliči u najsvečanijoj noći u godini.

Galerija Cara Delevingne u haljini Elieja Saaba na Oscarima 2023. Cara Delevingne u haljini Elieja Saaba na Oscarima 2023. - 4 Cara Delevingne u haljini Elieja Saaba na Oscarima 2023. - 2 +9 Cara Delevingne

Slavne dame zabljesnule su u svečanim toaletama, a jedna vas je posebno oduševila, sudeći prema glasovima u našoj anketi. Pitali smo vas tko je nosio najljepšu haljinu na ovogodišnjim Oscarima, a najviše glasova dobila je Cara Delevingne u veličanstvenoj crvenoj kreaciji modne kuće libanonskog dizajnera Elieja Saaba.

Cara Delevingne u haljini Elieja Saaba na Oscarima 2023. - 2 Cara Delevingne u haljini Elieja Saaba na Oscarima 2023. (Foto: AFP)

Carina haljina sinonim je za najbolji holivudski glamur te isticanje ženstvenosti na profinjen način. Sašivena od vrlo bogate količine materijala, haljina je asimetričnog kroja s predimenzioniranim ukrasom u obliku cvijeta na desnom ramenu i visokim rasporom na desnoj strani.

Cara Delevingne Cara Delevingne (Foto: Profimedia)

Besprijekoran stajling za Oscare manekenka je upotpunila crvenim sandalama s izrazito visokom potpeticom i platformom, u istoj nijansi crvene boje kakve je i haljina.

Marko Grubnić: "Ta haljina govori sve jezike ovoga svijeta" Cara Delevingne Hailey Bieber Angela Bassett u Moschinovoj haljini na Oscarima 2023. +3 Cate Blanchett na 95. dodjeli Oscara

Tijesna bitka za prvo mjesto u našoj anketi vodila se između Care Delevingne i Jessice Chastain, koja je zablistala u senzualnoj haljini modne kuće Gucci. Srebrna kreacija koja maksimalno naglašava figuru pješčanog sata ima dugački crni šlep i crni obrub na predjelu dekoltea.

17 najljepših haljina na svečanom tepihu ovogodišnjih Oscara Najljepše haljine na ovogodišnjim Oscarima Halle Berry u haljini Tamare Ralph na Oscarima 2023. - 6 Lady Gaga u haljini modne kuće Versace +14 Nicole Kidman u haljini modne kuće Armani

Među prvih pet najljepše odjevenih žena na 95. dodjeli Oscara prema izboru naših čitateljica našle su se i Nicole Kidman u besprijekorno elegantnoj crnoj toaleti modne kuće Armani, Cate Blanchett u sofisticiranoj dvobojnoj kreaciji Louis Vuittona i Emily Blunt u pripijenoj bijeloj haljini modne kuće Valentino.

Jessica Chastain u haljini modne kuće Gucci na Oscarima 2023. Jessica Chastain u haljini modne kuće Gucci na Oscarima 2023. (Foto: AFP)

Emily Blunt u haljini modne kuće Valentino na Oscarima 2023. Emily Blunt u haljini modne kuće Valentino na Oscarima 2023. (Foto: AFP)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju