Teško je spomenuti samo neke od kreacija naših predstavnica s Eurosonga, no uspjeli smo izdvojiti ona najupadljivija modna izdanja koja nas osvajaju i 20 godina kasnije. U anketi glasajte čiji vam se stajling najviše svidio.

Galerija Emilija Kokić 1989. na Eurosongu Franka Batelić Vesna Pisarović na Euroviziji - 3 +4 Sanja Doležal na Eurosongu u Bruxellesu 1987. godine

Doris Dragović

Na početku nastupa, Doris je preko haljine splitske dizajnerice Najde Bauk imala bijeli plašt kojeg je efektno odbacila na sredini nastupa. Donji dio duge haljine bio je klasičnog A kroja.

Jednostavna, a efektna bijela haljina nije trebala nikakve posebne dodatke kako bi ostala upamćena kao jedno od najboljih hrvatski izdanja na Eurosongu, a uz nju se savršeno uklopila i pjevačicina raspuštena kovrčava kosa.

Doris Dragović u Jeruzalemu 1999. godine Doris Dragović u Jeruzalemu 1999. godine (Foto: History I/C/Sinisa Hancic)

Nina Badrić

Haljina s potpisom Xenia Design koju je teško opisati bila je sačinjena od nekoliko slojeva, a prednji dio je otkrivao Ninine noge u visokim potpeticama. Stražnji dio haljine vukao se po podu dok je unutrašnji dio tkanine bio bijele boje.

Duga kosa u nježnim valovima savršeno se uklopila u ovaj damski stajling, a til koji je postavljen na stražnji dio haljine dodatno je naglasio glamuroznu notu ovog modnog izdanja.

Nina Badrić na Eurosongu 2012. godine Nina Badrić na Eurosongu 2012. godine (Foto: DPA/Pixsell)

Severina

Efektna crvena haljina koju je nosila za tu posebnu priliku s potpisom Linee Exclusive sastojala se od dva dijela. Uskim crvenim korzetom sa šljokicama istaknula je dekolte i skladnu figuru, dok su njene duge noge došle do izražaja u raskošnom donjem dijelu haljine. Haljina je iskrojena u romantičnim volanima, a veliki rasporak pokazao je sve njene adute.

Severina na Eurosongu 2006. godine Severina na Eurosongu 2006. godine (Foto: Slavko Midzor/Pixsell)

Sanja Doležal

Čitavu garderobu Novih fosila za Eurosong šivali su Rudi i Helena Šafranko iz zagrebačkog butika Valentino, pa tako i haljinu u kojoj je Sanja Doležal nastupila. Riječ je o kreaciji koja krojem podsjeća na plesne haljine iz pedesetih godina prošlog stoljeća voluminoznog, slojevitog donjeg dijela dok gornji dio usko prianja uz tijelo te ima tanke naramenice.

Struk je bio dodatno naglašen satenskom vrpcom koja se iza veže u mašnu, a svaki Sanjin okret tijekom izvođenja pjesme "Ja sam za ples" otkrivao je svu ljepotu i raskoš kreacije koja se lagano svjetlucala.

Sanja Doležal na Eurosongu u Bruxellesu 1987. godine Sanja Doležal na Eurosongu u Bruxellesu 1987. godine (Foto: Screenshot YouTube)

Vesna Pisarović

Vesna je za tu prigodu odabrala široke crne hlače sjajnog materijala te top visokog ovratnika istog materijala također u crnoj boji. Na cijelu je kombinaciju obula sandale na visoku petu dok je preko odjeće nosila dugačke niti sa šljokicama koje su neodoljivo podsjećale na lance.

Tko vam je imao najlljepšu modnu kombinaciju na Eurosongu?

glasova:

Spuštena ravna kosa u crvenkastim tonovima i tamni make up na očima, istaknuli su njene prekrasne zelene oči, a stil koji je odabrala za ovo prestižno glazbeno natjecanje posve je drugačiji od onog kojeg je predstavila na Dori.

Vesna Pisarović na Euroviziji - 3 Vesna Pisarović na Euroviziji - 3 (Foto: Igor Soban/Pixsell)

Manika Liu Litva, Nizozemska i...: Tri najljepša izdanja prve večeri Eurosonga

Emilija Kokić 1989. na Eurosongu Ispred svog vremena: Kombinacija u kojoj je Emilija Kokić prije 34 godine osvojila Eurosong

Franka Batelić 

Crna kreacija koju potpisuju Vjeko Franetović i Nikica Ivančević iz modnog dvojca eNVy room ni sada, kao ni prije četiri godine, nikoga nije ostavila ravnodušnim. Riječ je poluprozirnoj haljini izrađenoj od vrhunske crne čipke s predivnim vezom, dodatno podignuta sa svjetlucavim efektom, ispod koje je Franka nosila bodi boje kože. Dodatan glamur kreacije postignut je velikim šlepom, također izrađenim od crne prozirne tkanine.

Franka Batelić Franka Batelić (Foto: Guliver)

Emilija Kokić 

Emilija i danas voli naglasiti kako je njihov stajling bio ispred svog vremena i vrlo avangardan. Njezina kombinacija sastavljena od uske bijela haljina s detaljima u crvenoj i crnoj boji, asimetričnog bolera i rukavica u jarkoj nijansi crvene, crnih tajica i salonki, s jedne strane odisala je prepoznatljivim stilom 80-ih, a s druge najavljivala nadolazeće modne trendove.

Emilija Kokić na Eurosongu 1989. godine Emilija Kokić na Eurosongu u haljini koja je pokrenula trendove (Foto: Guliver Image)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju