Kraljica ljetnog vrta, raskošna bugenvilija, krasi i mnoga mjesta na našemu moru, a da je riječ o jednoj od najfotogeničnijih vrsta cvijeća, dokazuju i fotografije naših čitateljica. Bugenvilije nas svojom ljepotom uvijek iznova oduševe, a ove na vašim fotografijama posebno su prekrasne.

Galerija Prekrasna bugenvilija na našem moru Najljepše fotografije bugenvilija naših čitateljica - 17 Najljepše fotografije bugenvilija naših čitateljica - 22 +22 Prekrasna bugenvilija u Supetru na Braču

Bugenvilija najbolje uspijeva u mediteranskim krajevima, u kojima se kao penjačica uzgaja uz zidove kuća, ograde, pergole i verande. I hrvatsko priobalje idealno je područje za rast ovog raskošnog cvijeta, koji može narasti i nekoliko metara u visinu, ali i širinu.

Najljepše fotografije bugenvilija naših čitateljica - 19 Prekrasna bugenvilija u Loparu na Rabu (Foto: Privatne fotografije)

Takve veličanstvene bugenvilije uvijek nas ostave bez daha, pogotovo kada rastu na u Crikvenici, Opatiji, Orebiću, Petrčanima, na Ugljanu, Viru, Lošinju, Murteru i drugim mjestima na našoj obali – one su nam i posebno drage baš zato jer su naše.

Najljepše fotografije bugenvilija naših čitateljica - 11 Prekrasna bugenvilija u Opatiji (Foto: Privatne fotografije)

Naše drage čitateljice podijelile su s nama tu ljepotu i poslale nam fotografije bugenvilija koje rastu u Hrvatskoj i kojima se jednako dive i domaći i turisti. Našla se tu i jedna bugenvilija koja raste u Neumu u BiH, također očaravajuće prelijepa.

Najljepše fotografije bugenvilija naših čitateljica - 2 Prekrasna bugenvilija na Viru (Foto: Privatne fotografije)

Najveći i najraskošniji grmovi bugenvilije bujaju upravo na našem moru, a ljepoti kraljice ljetnog vrta zaista se teško nadiviti. Dokazuju to i vaše fotografije bugenvilija koje su nas potpuno očarale. Uživajte u njima u galeriji na početku teksta.

Najljepše fotografije bugenvilija naših čitateljica - 26 Prekrasna bugenvilija na našem moru (Foto: Privatne fotografije)

Doznali smo tajnu zbog koje je bugenvilija koja raste u Privlaci kod Zadra ovoga ljeta ljepša nego ikada Bugenvilija koja raste u Privlaci kod Zadra ovo ljeto nadmašila je samu sebe Bugenvilija u Privlaci blizu Zadra ovo ljeto nadmašila je samu sebe - 7 Bugenvilija u Privlaci blizu Zadra ovo ljeto nadmašila je samu sebe - 6 +12 Bugenvilija u Privlaci blizu Zadra ovo ljeto nadmašila je samu sebe - 2

Očarava prolaznike: Prošećite bajnim dvorištem u zagrebačkoj Dubravi Dvorište Marice Jurakić iz zagrebačke Dubrave jedno je od najljepših - 11 Dvorište Marice Jurakić iz zagrebačke Dubrave jedno je od najljepših - 15 Dvorište Marice Jurakić iz zagrebačke Dubrave jedno je od najljepših - 7 +9 Dvorište Marice Jurakić iz zagrebačke Dubrave jedno je od najljepših - 6

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju