Otkada je ljudi postoji i umijeće iskazivanja ljubavi, a jedno od najromantičnijh je u obliku ljubavnih pisama pisanih perom. Ludwig van Beethoven, Mozart, Gustave Flaubert i Napoleon Bonaparte samo su neki od slavnih muškaraca uhvaćenih s perom u ruci.

Najljepše izjave ljubavi ispisane perom poput ''Ponekad pokušavam zamisliti kako će izgledati tvoje lice u starosti, a meni se čini da ću te voljeti kao što te danas volim, a možda i više.'' čitale su sa svitaka upravo njihove dame i istom mjerom uzvraćale.

Iako će jedni reći da je u današnje vrijeme romantika izumrla jer ljubavna pisma, umjesto tintom pišemo palcima, a osjećaje izražavamo emoticonima, drugi su uvjereni da se romantika samo modernizirala, a osjećaji silne ljubavi prema voljenoj osobi ostali isti.

Ipak složit će se svi da pisanje ljubavnih pisama perom podsjeća na neka davna vremena kada su ljubavi bile fatalnije, a njezini se iskazi isčekivali danima, a ne prvom pojavom dostupnog wi-fija.

Najljepše ljubavne priče opstale su, unatoč velikim udaljenostima, upravo čestim izjavama ljubavi pisanim krasopisom i perom. No, takve ljubavi postoje i danas, a svi smo svjedoci upravo jedne koja godinama nadilazi stotine kilometara udaljenosti i mjesece razdvojenosti – one između dviju roda Malene i Klepetana.

I dok nestrpljivo iščekujemo još jedan povratak Klepetana u najpoznatije gnijezdo u Hrvatskoj, gdje već 15 godina živi u ljubavi s Malenom i ovaj put inpirirani njihovom privrženošću razmišljamo kako je iskazati ljubav voljenoj osobi.

Pero ljubavi širi ljubav

U njihovom ljubavnom gnijezdu na školskom krovu u Brodskom Varošu ostalo je nekoliko pravih Klepetanovih pera koja je gospodin Stjepan Vokić pažljivo prikupio tijekom dugogodišnje brige o najromantičnijem paru roda.

Klepetanovo pero tako je postalo pravi simbol ljubavi i jedinstven alat kojim se ljubav mogla pretočiti u pisanu riječ. U projektu Jane vode s porukom, kojemu je cilj da se ljubav započeta u dvorištu Malene i Klepetana u Brodskom Varošu proširi po cijeloj Hrvatskoj, prva pisma su poslana. Pisali su ih najmlađi i spremili u 10 kutija unutar kojih se nalazi Klepetanovo pero. Ako jedna od tih kutija i nije došla na vašu adresu, svejedno se možete uključiti u projekt pregledom napisanih pisama na www.vodasporukom.com.


 

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju