Prolaznici koji se ovih dana zateknu u Prolazu kod Zdenca u Puli ostaju zadivljeni prizorom rascvjetanog raskošnog jasmina zbog kojeg je ova ulica postala najmirisnija u Puli. Bijeli jasmin proteže se s jedne na drugu stranu ulice, a ljubitelji cvijeća dive se tom bajkovitom svodu.

Galerija Prolaz kod Zdenca možda je najmirisnija ulica u Puli zahvaljujući jasminu koji se proteže s jedne na drugu stranu ulice - 5 Prolaz kod Zdenca možda je najmirisnija ulica u Puli zahvaljujući jasminu koji se proteže s jedne na drugu stranu ulice - 6 Prolaz kod Zdenca možda je najmirisnija ulica u Puli zahvaljujući jasminu koji se proteže s jedne na drugu stranu ulice - 3 +2 Raskošna penjačica stvorila je svod koji se proteže s jedne strane ulice na drugu

Obični ili bijeli jasmin najpoznatiji je na našim prostorima, no po svojim karakteristikama sve je samo ne običan. Može narasti do metar i pol i krasi ga jak, slatkast miris, a upravo je sada tijekom svibnja i lipnja u punom cvatu.

Prolaz kod Zdenca možda je najmirisnija ulica u Puli zahvaljujući jasminu koji se proteže s jedne na drugu stranu ulice - 2 Bajkoviti prizori raskošnog bijelog jasmina stižu nam iz Pule (Foto: Srecko Niketic/Pixsell)

Bijeli jasmin pripada biljkama penjačicama. Vrlo se lako i brzo omota oko potpornja pa je idealan za stvaranje "ograde" na balkonu koja će štititi od neželjenih pogleda. Upravo takav impresivni jasmin uljepšava Prolaz kod Zdenca koji ovih dana nosi titulu najmirisnije ulice u Puli.

Slika nije dostupna Bijeli jasmin: Izdržljivi cvijet sunca od kojeg će zamirisati cijeli balkon i vrt

Slika nije dostupna Čarobna "ulica japanske trešnje" u Zagrebu ponovno oduševljava

Raskošna penjačica stvorila je svod koji se proteže s jedne strane ulice na drugu te svojom ljepotom impresionira svakoga tko se ondje zatekne. Uz ostalo zelenilo koje ga krasi, s pravom se može reći da je Prolaz kod Zdenca i jedna od najzelenijih i najljepših ulica zbog koje bismo istog trena potegnuli do Pule.

Prolaz kod Zdenca možda je najmirisnija ulica u Puli zahvaljujući jasminu koji se proteže s jedne na drugu stranu ulice - 4 Raskošna penjačica stvorila je svod koji se proteže s jedne strane ulice na drugu (Foto: Srecko Niketic/Pixsell)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju