Nakon nevjerojatnog uspjeha serije "Squid Game" i trenutačno nove najgledanije serije na Neflixu "Hellbound", dijelovi svijeta koji nisu bili ni svjesni popularnosti i kvalitete južnokorejskih serija sada više ne žive u neznanju. Južna Koreja ima jednu od najjačih televizijskih industrija na svijetu, a po količini produkcije jednostavno su nenadmašni, do te mjere da je zbog njih nastao i zaseban televizijski žanr.

Onima koji ih prate ne treba previše objašnjavati što su to K-drame. U sklopu takozvanog korejskog vala, fenomena globalnog rasta interesa za južnokorejskom kulturom koji je započeo u 90-ima, korejske dramske serije počele su skupljati obožavatelje diljem svijeta.

Specifične su po tome što se najčešće sastoje od 10 do 20 jednosatnih epizoda i imaju samo jednu sezonu, a tematski su vrlo raznovrsne. Očekivano, najveći interes vlada za ljubavnim K-dramama.

Ništa čudno s obzirom na to kako su glavni muški likovi u njima portretirani. Uvijek bezobrazno zgodni, zabavni, inteligentni, u doticaju sa svojim emocijama i u potrazi za pravom ljubavi, heroji romantičnih K-drama jednostavno su neodoljivi.

HoYeon Jung glumi u Netflixovoj seriji Squid Game HoYeon Jung: Južnokorejska ljepotica koja je preko noći postala zvijezda

Kako obično kažu njihovi obožavatelji, kada jednom uđete u čaroban svijet korejskih drama, povratka više nema. Ako ga i vi želite istražiti, možete započeti s nekima od najpopularnijih K-drama na Netflixu, koji ima uistinu impresivnu bazu južnokorejskih serija.

Crash Landing On You

Yoon Se-ri uspješna je žena koja se zbog lošeg odnosa s pomajkom i polubraćom odvojila od očeva obiteljskog biznisa te sama stvorila svoje malo poslovno carstvo i bogatstvo. Upravo joj zato otac vjeruje i odlučuje kako će njoj prepustiti vođenje svog konglomerata, što se nikako ne svidi njezinoj manje sposobnoj braći. Netom prije nego što vijest o njezinu preuzimanju konglomerata postane službena, Se-ri doživi neobičnu nesreću, zbog koje slučajno završi u Sjevernoj Koreji.

I dok u njezinoj domovini svi osim nekolicine vjernih suradnika vjeruju kako nesreću nije preživjela, Se-ri u malenom selu doživljava nešto čemu se nije ni nadala – ljubav. Iako smatra da je vrlo mušičava i razmažena, naočiti i ozbiljni kapetan Ri Jeong-hyeok odlučuje je zaštititi od vlasti i pomoći joj da se što prije vrati u Južnu Koreju. Međutim, ubrzo postaje svjestan da su se njegovi osjećaji prema Se-ri itekako promijenili.

Serija je doživjela ogroman uspjeh i proglašena je jednom od najboljih međunarodnih serija u 2020. godini te jednom od najboljih korejskih drama na Netflixu. Za to su prije svega zaslužne glavne zvijezde serije. Dovoljno je samo reći kako su se glumica Son Ye-in i glumac Hyun Bin uistinu zaljubili tijekom snimanja te postali par, a to se itekako primijeti na malim ekranima po sjajnoj kemiji koja vlada između njih.

Something In The Rain

Son Ye-In glavna je zvijezda i ove romantične serije, a uz nju glavnu mušku ulogu ima neodoljivi Jung Hae-in. Serija prati Jin-ah, menadžericu jednog lanca kafića. Jin-ah je u tridesetima, nema dečka i najviše vremena provodi u društvu svoje obitelji i nekolicine prijatelja.

Jednog dana slučajno naleti na mlađeg brata svoje najbolje prijateljice So-yeon, koji se nakon tri godine rada u SAD-u vraća kući. Naravno, Joon-hee je sada odrastao i gleda Jin-ah drugim očima, a ni Jin-ah ne može ostati ravnodušna na njegov šarm. Svjesni da bi njihov odnos mogao izazvati pravu dramu u društvu koje osuđuje veze između starijih žena i mlađih muškaraca, ipak se prepuštaju osjećajima.

Kada njihova veza prestane biti tajna, par se suočava s brojnim predrasudama i neočekivanim reakcijama bližnjih, koje njihovu ljubav stavljaju na veliku kušnju.

The King: Eternal Monarch

Glavnu mušku ulogu u ovoj seriji ima Lee Min-ho, jedan od najpopularnijih mladih južnokorejskih glumaca na svijetu. Serija je označila njegov povratak na male ekrane nakon jednogodišnjeg izbivanja zbog služenja obaveznog vojnog roka, koji u Južnoj Koreji ne mogu izbjeći ni najveće zvijezde. The King: Eternal Monarch intrigantan je spoj romanse i znanstvene fantastike, a Min-ho tumači lik kralja Lee Gona.

On otkriva misteriozni prolaz koji spaja dva paralelna svijeta, njegovu kraljevinu Coreju i Republiku Koreju. Lee Gon iz svojeg svijeta odlazi u paralelni kako bi se obračunao s krivcem za veliku obiteljsku tragediju, ali mladom kralju teško se prilagoditi na način života, ljude i običaje koji ga dočekaju u nepoznatom svijetu. Na put mu prva staje policijska detektivka Jung Tae-eul (Kim Go-eun), koja nije ni svjesna u kojoj je mjeri povezana s njim i njegovom prošlosti.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju