Nakon nevjerojatnog uspjeha serije "Squid Game", dijelovi svijeta koji nisu bili ni svjesni popularnosti i kvalitete južnokorejskih serija sada više ne žive u neznanju. Južna Koreja ima jednu od najjačih televizijskih industrija na svijetu, a po količini produkcije jednostavno su nenadmašni, do te mjere da je zbog njih nastao i zaseban televizijski žanr.

Onima koji ih prate ne treba previše objašnjavati što su to K-drame. U sklopu takozvanog korejskog vala, fenomena globalnog rasta interesa za južnokorejskom kulturom koji je započeo u 90-ima, korejske dramske serije počele su skupljati obožavatelje diljem svijeta.

Slika nije dostupna Možete li prepoznati iz kojih su filmova ovih 10 poljubaca?

Specifične su po tome što se najčešće sastoje od 10 do 20 jednosatnih epizoda i imaju samo jednu sezonu, a tematski su vrlo raznovrsne. Očekivano, najveći interes vlada za ljubavnim K-dramama.

Ništa čudno s obzirom na to kako su glavni muški likovi u njima portretirani. Uvijek bezobrazno zgodni, zabavni, inteligentni, u doticaju sa svojim emocijama i u potrazi za pravom ljubavi, heroji romantičnih K-drama jednostavno su neodoljivi.

Christmas with You 10 božićnih filmova na Netflixu za sve one koji jedva čekaju snijeg i božićne lampice

Kako obično kažu njihovi obožavatelji, kada jednom uđete u čaroban svijet korejskih drama, povratka više nema. Ako ga i vi želite istražiti, možete započeti s nekima od najpopularnijih K-drama na Netflixu, koji ima uistinu impresivnu bazu južnokorejskih serija.

Crash Landing On You

Yoon Se-ri uspješna je žena koja je sama stvorila svoje malo poslovno carstvo i bogatstvo. Upravo joj zato otac vjeruje i odlučuje joj prepustiti vođenje svog konglomerata, što se nikako ne sviđa njezinoj manje sposobnoj braći. Netom prije nego što vijest o preuzimanju konglomerata postane službena, Se-ri doživi neobičnu nesreću, zbog koje slučajno završi u Sjevernoj Koreji.

I dok u njezinoj domovini svi osim nekolicine vjernih suradnika vjeruju kako nesreću nije preživjela, Se-ri u malenom selu doživljava nešto čemu se nije ni nadala - ljubav. Iako smatra da je vrlo mušičava i razmažena, naočiti i ozbiljni kapetan Ri Jeong-hyeok odlučuje je zaštititi od vlasti i pomoći joj da se što prije vrati u Južnu Koreju. Međutim, ubrzo postaje svjestan da su se njegovi osjećaji prema Se-ri itekako promijenili.

Glumica Son Ye-in i glumac Hyun Bin uistinu su se zaljubili tijekom snimanja i postali par, a to se itekako primijeti na malim ekranima po sjajnoj kemiji koja vlada između njih.

Something In The Rain

Son Ye-In glavna je zvijezda i ove romantične serije, a uz nju glavnu mušku ulogu ima neodoljivi Jung Hae-in. Serija prati Jin-ah, menadžericu jednog lanca kafića. Jin-ah je u tridesetima, nema dečka i najviše vremena provodi u društvu svoje obitelji i nekolicine prijatelja.

Jednog dana slučajno naleti na mlađeg brata svoje najbolje prijateljice So-yeon, koji se nakon tri godine rada u SAD-u vraća kući. Naravno, Joon-hee je sada odrastao i gleda Jin-ah drugim očima, a ni Jin-ah ne može ostati ravnodušna na njegov šarm. Svjesni da bi njihov odnos mogao izazvati pravu dramu u društvu koje osuđuje veze između starijih žena i mlađih muškaraca, ipak se prepuštaju osjećajima.

Kada njihova veza prestane biti tajna, par se suočava s brojnim predrasudama i neočekivanim reakcijama bližnjih, koje njihovu ljubav stavljaju na veliku kušnju.

Descendants of the Sun

Yoo Si-jin (Song Joong-ki) je kapetan u južnokorejskoj vojsci. Si-jin i njegov prijatelj, narednik Seo Dae-young (Jin Goo), nisu na dužnosti u trenutku kada postanu svjedoci krađe motocikla. Mladi lopov ozlijeđen je tijekom potjere pa ga odluče poslati u bolnicu, a kada Dae-young shvati da mu je ukrao mobitel, on i Si-jin također odlaze u bolnicu. Tamo Si-jin upoznaje doktoricu Kang Mo-yeon (Song Hye-kyo) koja ga privuče na prvi pogled. Njihov susret postaje komedija zabune jer doktorica greškom zaključuje da je kapetan dio kriminalne organizacije, a kada se taj nesporazum riješi, Mo-yeon se mora suočiti sa svojim osjećajima Si-jinu.

Twenty Five Twenty One

Priča započinje 1998. godine, u trenutku kada je Na Hee-do (Kim Tae-ri) sredjoškolka i bavi se mačevanjem. Kada se, zbog velika azijske financijske krize, njezin mačevalački tim raspadne, ona odluči slijediti svoju strast, preseli se u drugu srednju školu i kasnije uspijeva ući u nacionalnu reprezentaciju. U isto vrijeme, obitelj Baek Yi-jina (Nam Joo-hyuk) također je pogođena krizom koja ga prisiljava da radi nekoliko različitih poslova, a naposljetku se postaje sportski reporter. Kada nas priča vrati u sadašnjost, počinjemo pratiti Kim Min-chae (Choi Myung-bin), kći Na Hee-do, koja odustaje od baleta i bježi u kuću svoje bake. Tamo otkriva stari dnevnik svoje majke, a u njemu divnu ljubavnu priču.

 

The King: Eternal Monarch

Glavnu mušku ulogu u ovoj seriji ima Lee Min-ho, jedan od najpopularnijih mladih južnokorejskih glumaca na svijetu. Serija je označila njegov povratak na male ekrane nakon jednogodišnjeg izbivanja zbog služenja obaveznog vojnog roka, koji u Južnoj Koreji ne mogu izbjeći ni najveće zvijezde. The King: Eternal Monarch intrigantan je spoj romanse i znanstvene fantastike, a Min-ho tumači lik kralja Lee Gona.

On otkriva misteriozni prolaz koji spaja dva paralelna svijeta, njegovu kraljevinu Coreju i Republiku Koreju. Lee Gon iz svojeg svijeta odlazi u paralelni kako bi se obračunao s krivcem za veliku obiteljsku tragediju, ali mladom kralju teško se prilagoditi na način života, ljude i običaje koji ga dočekaju u nepoznatom svijetu. Na put mu prva staje policijska detektivka Jung Tae-eul (Kim Go-eun), koja nije ni svjesna u kojoj je mjeri povezana s njim i njegovom prošlosti.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju